Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je i potpuno novi Volvo S60

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.06.2018. 06:22

Nova generacija 

Potpuno novi Volvo S60 je umanjena verzija većeg brata S90

Predstavljen je i potpuno novi Volvo S60

Izgleda kako su u Volvu zadovoljni kako je tržište prihvatilo novi S90, jer je manji brat, novi S60 gotovo istog oblika u smanjenim dimenzijama.

Pred vama je potpuno nova generacija limuzine srednje klase – Volvo S60, a samo će oni s odličnim okom primijetiti razlike u odnosu na većeg brata S90. No to uopće ne mora biti problem, kao što je vidljivo i iz sličnosti između modela V90 i ranije predstavljene karavanske verzije V60.

Volvo S60 straga

Zanimljivo je i kako će se novi S60 proizvoditi isključivo u Volvo tvornici koja je smještena u SAD-u u gradu Charlestonu, od kuda će se slati u čitav svijet. Kao što smo već spomenuli, sličnost s drugim modelima je velika, a i na novom S60 sprijeda u oči upadaju dnevna LED svjetla u obliku Thorovog čekića.

Volvo S60 punjenje

Kao što smo već bili najavili, novi Volvo S60 u ponudi neće imati dizelske motore, a u ponudi će biti model T5 s 250 KS, T6 s 310 KS, dok će obje hibridne verzije imati pogon na sve kotače, s time kako će T6 Twin Engine AWD će nuditi 340 KS, dok će najjača T8 Twin Engine AWD verzija nuditi snagu od 400 KS.

Volvo S60 sa strane

Već je najavljena i Polestar verzija koja će ponuditi 15 KS više, odnosno ukupno 415 KS i 670 Nm, a bit će dorađen i ovjes i kočnice, laganije kotače, ali i poboljšani mjenjač.

Volvo S60 interijer

Unutrašnjost je identična modelu V60, a novi Volvo S60 se može pohvaliti i sa svim najmodernijim sustavima za pomoć vozaču – nadzor mrtvog kuta, automatsko kočenje s prepoznavanjem biciklista, pješaka i životinja te ostalim sustavima. U unutrašnjosti nas još očekuje i Volvo Sensus Connect infotainment sustav.

Volvo S60 straga 2

Europska se premijera očekuje uskoro, a prodaja bi trebala krenuti tijekom jeseni, no cijene za sada nisu poznate, no poznato je kako će u ponudi biti tri paketa opreme: Momentum, R-Design i Inscription.

Ključne riječi:
S60 Volvo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 29. rujan 1913.

9-29-1913 Tužna smrt Rudolfa Diesela

Tužna smrt Rudolfa Diesela

Izumitelj dizelskog motora Rudolf Diesel izvršio je samoubojstvo u 55-toj godini života, skokom s broda u kanalu LeManche. Dizelski motor ubrzo je revolucionirao industriju i prijevoz, pogotovo kamionski, brodski i željeznički.

vs