Vidiauto Novosti Najave I novi Volvo S60 bez dizelskih motora

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.05.2018. 06:25

Nova odluka 

Nova generacija Volva S60 dolazi bez dizelskih motora u ponudi

I novi Volvo S60 bez dizelskih motora

Prema najnovijim informacijama iz same tvrtke, nova generacija Volva S60 izbacuje dizelske motore iz ponude, a kao opcija će se nuditi hibridne verzije.

Iako se predstavljanje nove limuzine Volva S60 očekuje u drugoj polovici godine, iz tvrtke je potvrđeno kako se prilikom kupnje novog modela više neće moći birati dizelski motor. Zanimljiva je to vijest jer karavan verzija V60 nove generacije u svojoj ponudi ima dizelske motore, no očigledno su se u Volvu odlučili na veliki rez.

volvo v60

Volvo V60 - tako će sprijeda izgledati i novi S60

Da citiramo generalnog direktora Hakana Samuelssona: „Prestajemo s razvijanjem dizel motora jer je struja naša budućnost. Do potpune elektrifikacije čitave game u ponudi će ostati benzinski i hibridni pogon, a uvjereni smo kako će do 2025. godine barem 50% naših modela biti pogonjeni strujom."

volvo s90

Volvo S90 - novi S60 će biti sličan modelu S90, samo smanjenih dimenzija

Novi Volvo S60 bit će napravljen na SPA platformi, a u ponudi će se naći T5 i T6 benzinci, ali i hibridni T6 Twin Engine koji će nuditi 340 KS, kao i hibridni T8 Twin Engine koji će nuditi 390 KS, a dolazit će s pogonom na sve kotače. Prema prvim najavama, već sljedeće godine u ponudu dolazi još nekoliko hibridnih opcija.

volvo s60 4

Aktualni Volvo S60

Nova generacija Volva S60 proizvodit će se isključivo u pogonima u Sjedinjenim Američkim Državama za sva tržišta, te se očekuje kako će biti male razlike između modela za različita tržišta. Europsku premijeru će novi Volvo S60 najvjerojatnije imati na Salonu automobila u Parizu.

Ključne riječi:
hibrid S60 Volvo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 22. listopad 1936.

10-22-1936 Prvi testovi Bube

Prvi testovi Bube

Dvije godine nakon što je Hitlerovoj vladi predočio prve nacrte «narodnog automobila» Ferdinand Porsche i njegova ekipa započeli su testiranja na prototipu VW serije 3. Iako je 1938. predstavljen i konačni proizvod, izbijanje 2. Svjetskog rata odgodilo je početak proizvodnje za desetak godina.

vs