Vidiauto Novosti Najave Veliki pad prodaje za dizel automobile

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.04.2018. 06:16

Crni dani 

Za čak 25% pala je prodaja dizelskih automobila u Njemačkoj

Veliki pad prodaje za dizel automobile

Prema podacima prodaje novih automobila u Njemačkoj za ožujak, započeo je početak kraja za automobile s dizel motorom.

Nedavno je donesena odluka kako u pojedinim gradovima u Njemačkoj nećete moći sa svojim „prljavim“ dizel automobilom ući u središte grada, a pridružili su im se i još neki gradovi u drugim državama Europske unije, i očekivao se pad prodaje novih automobila koji su pogonjeni dizelskim motorom.

Renault Scenic

No nitko nije očekivao da će već prvi mjesec prodaja pasti za čak 25%, a prema analitičarima taj će se pad nastaviti i u narednim mjesecima. Trenutno je udio automobila s dizelskim motorom 31%, a treba napomenuti i kako je tijekom ožujka tržište u Njemačkoj palo za 3,4%.

Audi A8

Najveći pad prodaje je imao Volvo s padom od 25%, a odmah iza njega je Renault s padom od 24%. Od velike njemačke trojke, najveći pad je imao Audi i to od 13%. Rast prodaje benzinskih motora je 9%, a najviše su profitirali Hyundai, koji je povećao prodaju za 11%, odmah iza njega se smjestio Nissan s rastom prodaje od 8,4%, dok je na trećem mjestu rasta smješten Peugeot koji je prodao 8,1% više automobila.

Hyundai i30 Fastback

Za sada se kod nas ne očekuje pad prodaje dizelskih modela, koji uglavnom drže oko 50% tržišta, no to ćemo vidjeti uskoro, kad se objave podaci o prodaji za ožujak. No bilo bi zanimljivo vidjeti reakciju domaćih vozača kada bi se iste zabrane pojavile u nekom našem gradu, jer bi te zabrane vrijedile za preko 90% vozila s dizelskim motorom.

Nissan Qashqai
Ključne riječi:
dizel prodaja automobila
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs