Vidiauto Novosti Najave I novi Volvo S60 bez dizelskih motora

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.05.2018. 06:25

Nova odluka 

Nova generacija Volva S60 dolazi bez dizelskih motora u ponudi

I novi Volvo S60 bez dizelskih motora

Prema najnovijim informacijama iz same tvrtke, nova generacija Volva S60 izbacuje dizelske motore iz ponude, a kao opcija će se nuditi hibridne verzije.

Iako se predstavljanje nove limuzine Volva S60 očekuje u drugoj polovici godine, iz tvrtke je potvrđeno kako se prilikom kupnje novog modela više neće moći birati dizelski motor. Zanimljiva je to vijest jer karavan verzija V60 nove generacije u svojoj ponudi ima dizelske motore, no očigledno su se u Volvu odlučili na veliki rez.

volvo v60

Volvo V60 - tako će sprijeda izgledati i novi S60

Da citiramo generalnog direktora Hakana Samuelssona: „Prestajemo s razvijanjem dizel motora jer je struja naša budućnost. Do potpune elektrifikacije čitave game u ponudi će ostati benzinski i hibridni pogon, a uvjereni smo kako će do 2025. godine barem 50% naših modela biti pogonjeni strujom."

volvo s90

Volvo S90 - novi S60 će biti sličan modelu S90, samo smanjenih dimenzija

Novi Volvo S60 bit će napravljen na SPA platformi, a u ponudi će se naći T5 i T6 benzinci, ali i hibridni T6 Twin Engine koji će nuditi 340 KS, kao i hibridni T8 Twin Engine koji će nuditi 390 KS, a dolazit će s pogonom na sve kotače. Prema prvim najavama, već sljedeće godine u ponudu dolazi još nekoliko hibridnih opcija.

volvo s60 4

Aktualni Volvo S60

Nova generacija Volva S60 proizvodit će se isključivo u pogonima u Sjedinjenim Američkim Državama za sva tržišta, te se očekuje kako će biti male razlike između modela za različita tržišta. Europsku premijeru će novi Volvo S60 najvjerojatnije imati na Salonu automobila u Parizu.

Ključne riječi:
hibrid S60 Volvo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs