Vidiauto Novosti Najave Peugeot Rifter je nasljednik Partnera

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.02.2018. 06:11

Za slobodno vrijeme 

Novi Peugeot Rifter je atraktivniji nasljednik Partnera

Peugeot Rifter je nasljednik Partnera

I Peugeot je u javnost pustio informacije o novom Rifteru koji je nasljednik Partnera, a koji s promjenom imena želi naglasiti svoju avanturističku namjenu, iako je i dalje vrlo prostran i praktičan automobil.

Nakon što je predstavljen novi Citroen Berlingo, o kojem možete više pročitati ovdje, i novi Opel Combo Life, o njemu možete čitati ovdje, predstavljen je i treći član ove obitelji Peugeot Rifter. Osim promjene imena, novost je i da je Rifter postavljen ljestvicu više u odnosu na braću, a i po nama izgleda najatraktivnije.

Peugeot Rifter straga

Kao i braća, Peugeot Rifter dolazi u kratkoj i dugoj verziji i s pet ili sedam sjedala. No u unutrašnjosti se krije i mnogo razlika. Tako Rifter nudi Peugeot i-Cockpit kojemu je instrumentalna tabla postavljena malo povišeno, dok je središnja konzola identična kao i kod braće, no donji dio koji se nastavlja između sjedala je opet drugačije dizajniran.

Peugeot Rifter interijer

Sprijeda je Peugeot Rifter dizajniran u kućnom stilu te je i bez znaka svima jasno da se radi o Peugeotu. Bočne linije i stražnji dio je identičan kao i kod Berlinga i Combo Lifea, no grafika stražnjih svjetla, s karakteristične, za Peugeot, tri crte je distanciraju od braće.

Peugeot Rifter 7 sjedala

Peugeot Rifter će biti opremljen s benzinskim 1,2-litrenim PureTech motorom u verziji sa 110 KS i ručnim 5-brzinskim mjenjačem te u verziji sa 130 KS i 8-brzinskim automatskim mjenjačem koja će biti dostupna tijekom 2019. godine. Što se dizelskih motora tiče, bit će dostupan 1,5-litreni BlueHDi motor koji će dolaziti u verziji sa 75 KS i 100 KS, oba u kombinaciji s ručnim 5-stupanjskim mjenjačem, dok će najjača verzija sa 130 KS biti dostupna sa 6-brzinskim ručnim ili 8-brzinskim automatskim mjenjačem.

Peugeot Rifter sprijeda

I Rifter će biti dostupan s najmodernijim sustavima pomoći vozaču, a na naše tržište će stići ove jeseni. Očekujemo kako će cijena za najpovoljniji Peugeot Rifter biti oko 150.000 kn. A osim klasične verzije, na Salonu automobila u Ženevi bit će prikazan i koncept Peugeot Rifter 4x4 Concept a koji osim praktičnosti donosi i pogon na sve kotače.

Peugeot Rifter 4x4 Concept
Ključne riječi:
Peugeot Rifter
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.