Vidiauto Novosti Najave Peugeot Partner Tepee Electric

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 01.03.2017. 21:17

Električni jednovolumen 

Peugeot Partner Tepee Electric

Peugeot Partner Tepee Electric

Peugeot će u Ženevi na skorom auto salonu predstaviti električni automobil Peugeot Partner Tepee Electric.

Peugeot Partner Tepee Electric može primiti pet putnika, a namijenjen je svima koji žele koristiti električnu mobilnost, u slobodno i u radno vrijeme. Doseg vožnje s jednim punjenjem baterija je 170 kilometara te je namijenjen europskim vozačima koji u prosjeku dnevno prelaze manje od 60 kilometara.

Peugeot Partner Tepee Electric (4)

Poput modela Peugeot Partner Tepee, i njegova električna inačica će biti prostrana i praktična u jednovolumenskom obliku, a prilagodljiva unutrašnjost uz pet osoba može primiti i prijevoz večih predmeta na jednostavan način:
- pet neovisnih sjedala s trima sjedalima koja se mogu izvaditi iz drugog reda, čime se oslobađa ravan pod;
- obujam prtljažnika, među najvećima u toj klasi, dostiže 1 350 litara s pet osoba u kabini i 3 000 litara s dvije osobe u kabini i izvađenim stražnjim redom sjedala;
- veliki otvor i stražnji prozor koji se može otvoriti, jedinstven u klasi, omogućuju jednostavan utovar u prtljažnik u svim uvjetima.

Peugeot Partner Tepee Electric (8)

Peugeot Partner Tepee Electric nudi mogućnost upravljanja funkcijama na daljinu putem pametnog telefona, tableta ili računala:
- uključivanje grijanja ili klimatizacije u kabini,
- provjeru stanja napunjenosti akumulatora,
- procjenu trajanja punjenja.

Omogućuje vožnju u zonama reguliranog prometa u pogledu emisija ili u razdobljima ograničenog prometa, bez narušavanja praktičnosti uporabe i zadovoljstva vožnje. Sve je veći broj zajednica koje potiču razvoj električnih vozila omogućujući im niz povlastica, kao što je besplatno parkiranje ili parkiranje po sniženoj cijeni ili pak posebne prometne trake. Način brzog punjenja baterije od 80 % u 30 minuta dostupan u opciji omogućuje više dnevnih ruta vožnje.

Peugeot Partner Tepee Electric (1)

Novi Partner Tepee Electric donosi i održavanje smanjeno za oko 30% u odnosu na vozila pokretana motorom s unutarnjim izgaranjem:
- njegova pogonska baterija dolazi s jamstvom na osam godina, odnosno 100 000 km i njegov električni pogonski sklop nudi jamstvo na pet godina ili 50 000 km, do ispunjenja prvog od dva uvjeta;
- servisni interval svake dvije godine ili 40 000 km, nakon prve godine nije potrebno mijenjati ni ulje, ni remen, ni rashladna tekućina.
- budući da nema mjenjača ni kvačila, smanjen je broj upravljačkih elemenata.
- zahvaljujući dvostrukom prikupljanju energije pri usporavanju i kočenju, kočnice se manje koriste i stoga se manje troše.
- energetski trošak po kilometru električnog punjenja je oko četiri puta niži u odnosu na trošak goriva za vozilo pokretano motorom s unutarnjim izgaranjem.

Peugeot Partner Tepee Electric (6)
Peugeot Partner Tepee Electric (7)
Peugeot Partner Tepee Electric (9)
Ključne riječi:
Partner Peugeot Tepee Ženeva Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. travanj 1995.

4-24-1995 Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1 proizvedena je na današnji dan 1995. godine. Od 1990. do 1995. godine, proizvedeno je 6939 primjeraka Corvette ZR-1. GM-ova namjera je bila stvoriti ultimativni sportski automobil u pogledu cijene i performansi.

vs

.::.