Vidiauto Novosti Najave Ovo je nova sportska Opel Astra GSe

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 30.09.2022. 04:11

Opel Astra GSe: ime je poznato, ali ipak ima nešto drugačije značenje

Ovo je nova sportska Opel Astra GSe

Nakon što je nedavno potvrdio povratak oznake GSe za sportske modele, upravo je predstavljena nova Astra s tom oznakom, no ovog puta sportski pedigre je potpomognut strujom.

Nekada je GSe u Opelu označavalo Grand Sport Einspritzung, no kako se vremena mijenjaju, tako se i značenje mijenja, pa sada oznaka GSe označava Grand Sport Electric, a prvi modeli s tom oznakom su nova Astra i Astra karavan.

2023 Opel Astra GSe_02

Riječ je o plug-in hibridnom sustavu se sastoji od 1,6-litrenog benzinca i elektromotra, koji daju ukupnu snagu sustava od 165 kW/225 KS i pritom nude 360 Nm okretnog momenta. Sustav je uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, a baterija ima kapacitet od 12,4 kWh. Performanse nisu objavljene, no objavljeno je kako je potrošnja po WLTP-u 1,2-1,1 l/100 km.

2023 Opel Astra GSe_03

U odnosu na standardne izvedbe Astra GSe je spuštena za 10 mm, a dodatno je podešen ovjes, kočnice, a poboljšano je i upravljanje. Tu su i napredni amortizeri, a podešen je i rad sustava ESP. Sve bi to trebalo omogućiti bolje upravljanje i ležanje.

2023 Opel Astra GSe_04

Promjena ima i u izgledu gdje ova izvedba dobiva nešto drugačiji branik i masku motora i nove 18-inčne aluminijske naplatke, dok nas u unutrašnjosti očekuju sportska prednja sjedala presvučena Alcantarom, a i ova sjedala posjeduju AGR certifikat ergonomije. Cijene i početak prodaje će biti objavljeni naknadno.

2023 Opel Astra GSe_01
Ključne riječi:
Astra GSe Astra karavan GSe GSE Opel Plug-in hibrid
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.