Vidiauto Novosti Najave Njemačka ukida poticaje za kupnju auta

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 01.08.2022. 04:29

Izgleda kako će Njemačka ukinuti ili smanjiti poticaje za kupnju električnih i plug-in vozila

Njemačka ukida poticaje za kupnju auta

Iako još nije službeno, vrlo je vjerojatno kako će od sljedeće godine Njemačka smanjiti poticaje za kupnju električnih automobila, dok bi se poticaju za kupnju plug-in hibrida u potpunosti ukinuli.

Iako poticaji za kupnju električnih i plug-in automobila traju čitavu godinu, a ne kao kod nas nekoliko dana, to bi se vrlo brzo moglo promijeniti i to na štetu kupaca. Naime, nova njemačka vlada, kako pišu njemački mediji, razmišlja o ukidanju povlastica za kupnju plug-in hibrida, odnosno smanjenje iznosa poticaja za kupnju električnih vozila. Tako bi se do kraja godine donijela nova odluka, koja bi stupila na snagu s prvim danom 2023. godine.

ev u EU

Podsjetimo se, trenutno se pri kupnji plug-in hibrida u Njemačkoj dobiva poticaj od 4.500 eura (oko 34.000 kuna), dok se za kupnju električnih automobila dobiva poticaj od 6.000 eura (oko 45.300 kuna). Za sada se ne zna koliki bi bio iznos novog poticaja za kupnju električnih vozila, no on bi mogao pasti i za 50 posto, odnosno na 3.000 eura! Naravno, ovo će u neku ruku još poboljšati prodaju ovakvih vozila do kraja ove godine.

Hyundai Kona EV_01

A iz njemačke vlade kako broj električnih i elektrificiranih vozila u porastu i ljudi su ih dovoljno upoznali kako bi se odlučili za njihovu kupnju i bez poticaja, a na njemačkim cestama je već sada više od dva milijuna takvih vozila. A njemačka vlada ima plan do 2030. godine postići da se na njemačkim cestama nalazi čak 15 milijuna električnih i plug-in hibridnih vozila.

Ključne riječi:
električni automobil EV Njemačka poticaji za kupnju električnih vozila
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. travanj 1925.

4-25-1925 Debi Maseratija

Debi Maseratija

Prvi automobil Alfierija Maseratija, Tipo 26, debitirao je pobijedivši u svojoj klasi u Targa Floriju. Alfieri Maserati sam je vozio trkaći automobil.

vs

.::.