Vidiauto Novosti Najave Kia je već dotjerala povišeni XCeed

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.07.2022. 04:39

Kia već dotjerala XCeed s novim izgledom i GT-line opremom

Kia je već dotjerala povišeni XCeed

Iako je na tržištu tek tri godine, Kia je doradila model XCeed koji je dobio dorađeni izgled, ali i GT-line paket opreme koji se može kombinirati samo s najjačim motorom.

Iako je prilično kratko na tržištu, u Kiji su odlučili kako je već vrijeme za prvo osvježenje za model XCeed, odnosno povišeni Ceed, koji je smješten između manjeg Stonica i većeg Sportagea. Dizajn korijene vuče od modela Ceed no ima nekih promjena.

2023 Kia XCeed_02

One su najveće kod modela s GT-Line paketom opreme, a ta izvedba donosi novu masku motora i dizajn prednjih i stražnjih branika, a straga je i potpuno nov dizajn LED svjetala. Ova izvedba je dobila i naglašeni difuzor, kao i novu zelenu boju karoserije. Krovni nosači i poklopci retrovizora pak dolaze u sjajnoj crnoj boji.

2023 Kia XCeed_01

Ovu izvedbu pokreće 204 KS snažan turbo benzinac koji dolazi isključivo u kombinaciji s automatskim mjenjačem. Početni turbo benzinac nudi snagu od 120 KS, a dostupan je i turbo benzinac sa 160 KS, a koji se mogu kombinirati s ručnim ili automatskim mjenjačem.

2023 Kia XCeed_03

Tu je i dizelska izvedba u kombinaciji s blagim hibridom sa 136 KS, dok PHEV, odnosno plug-in hibridna izvedba dolazi s ukupnom snagom sustava od 141 KS, a 8,9 kWh baterija omogućuje autonomiju do 48 km.

2023 Kia XCeed_04

Dorađena Kia XCeed na tržište stiže na jesen, a iako cijene nisu objavljene, vjerojatno će biti nešto više nego cijene aktualne izvedbe.

Ključne riječi:
Kia mHEV PHEV redizajn XCeed
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 12. kolovoz 1908.

Proizveden prvi Ford Model T

Prvi Ford Model T izašao je iz tvornice u Detroitu. Proizvodnja ovoga automobila eksplodirala je pet godina kasnije kada je uvedena pokretna traka. Model T bio je prvi «narodni» automobil u povijesti, a proizvodio se sve do 1927.

vs