Vidiauto Novosti Najave Električna Honda e spremna za proizvodnju

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 06.09.2019. 06:45

Novi model 

Električna Honda e napokon predstavljena u serijskoj izvedbi

Električna Honda e spremna za proizvodnju

Nakon nekoliko prototipova, Honda je za Salon automobila u Frankfurtu pripremila serijsku izvedbu malog gradskog električnog automobila, modela e.

Bila je Urban EV, e Prototype, a sada je konačno pred nama serijska izvedba – ovo je nova električna Honda e koja će biti javnosti predstavljena na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu. Vrlo pohvalno za Hondu je kako se dizajn mijenjao jako malo od prvog prototipa pa sve do konačne izvedbe, što je zaista rijetkost u svijetu automobila.

186739_MASS_PRODUCTION_HONDA_E_REVEALED_AND_SET_TO_DEBUT_AT_FRANKFURT

Honda e dolazi u dvije verzije snage, slabijoj sa 136 KS i snažnijoj sa 154 KS, dok je okretni moment 315 Nm, a poznato je da će ubrzanje do 100 km/h trajati oko 8 sekundi. I više nego dovoljno za gradski automobil. U Hondu e je ugrađena 35,5 kWh baterija koja nudi doseg do 220 km, što je sasvim dovoljno za svakodnevnu gradsku vožnju, a na brzom punjaču se kapacitet baterije napuni do 80% za svega 30 minuta.

186740_MASS_PRODUCTION_HONDA_E_REVEALED_AND_SET_TO_DEBUT_AT_FRANKFURT

Da je riječ o nešto drugačijem vozilu vidi se i po tome što nema ugrađene retrovizore, već su na to mjesto postavljene kamere (Side Camera Mirror System), a ovaj gradski automobil ima i skrivene kvake na izvlačenje.

186741_MASS_PRODUCTION_HONDA_E_REVEALED_AND_SET_TO_DEBUT_AT_FRANKFURT

U unutrašnjosti nas pak očekuje čak 5 zaslona, od kojih su dva veličine 12,3 inča zadužena za infotainment sustav, a uz to povezani možete ostati s automobilom i kada niste u njemu putem aplikacije My Honda+. Dostupno je i glasovno upravljanje funkcijama, a ono se pokreće naredbom OK Honda.

Prve predbilježbe su već krenule, a prodaja kreće vrlo brzo, no cijena trenutno nije poznata. Prema našoj procjeni, cijena kod nas će se kretati oko 250.000 kuna, kada stigne na naše tržište.

Ključne riječi:
e električni automobil EV Honda
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. prosinac 1977.

12-5-1977 Prednji pogon za Amerikance

Prednji pogon za Amerikance

Predstavljen je Plymouth Horizon, prvi mali američki automobil s prednjim pogonom. Tehnički napredak na području pogonske tehnologije omogućio je smanjenje dimenzija i troškova proizvodnje sustava prednjeg pogona.

vs