Vidiauto Novosti Najave Koncept Mercedes-Benz Vision EQS na IAA

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.09.2019. 06:19

IAA 2019 

Električna luksuzna limuzina Mercedes-Benz Vision EQS

Koncept Mercedes-Benz Vision EQS na IAA

Luksuz, elegancija i električni pogon – u Mercedesu očekuju kako će kupci u budućnosti zahtijevati baš te tri stvari, i zato je napravljen koncept Vision EQS.

Na Salonu automobila u Frankfurtu Mercedes predstavlja konceptnu izvedbu električne luksuzne limuzine koji je nazvao Vision EQS, i njome Mercedes-Benz šalje poruku o nastavku budućnosti kvalitetnih vozila i samoopredijeljenoj vožnji.

19C0690_029

Dizajn je poseban, a ističe se inovativna rastegnuta ''one bow'' (jedan luk) proporcija kao i posebna stražnja svjetla koja se sastoje od 229 pojedinačnih svjetlećih Mercedesovih zvijezda.

19C0690_121

Dvobojna karoserija je napravljena tako da gornji crni dio izgleda kao da pluta na srebrnoj karoseriji, a s prednje se strane nastavlja na svjetla i masku na kojoj se nalazi 188 pojedinačnih LEDica.

19C0690_025

Tehnološke futurističke značajke uključuju Digital Light prednja svjetla, svako s dvije holografske leće, integrirane u kontinuiranom 360 stupanjskom lightbeltu. To ne samo da daje vozilu spokojan pogled tako tipičan za Mercedes, već omogućuje i gotovo neograničen broj svjetlosnih varijacija koje pružaju uvid u buduće konfiguracije svjetala Mercedes-Benza.

19C0690_016

Unutrašnjost koncepta Vision EQS je inspirirana luksuznim jahtama, a kod koncepta je namijenjena za četiri putnika. Po prvi put se čitava upravljačka ploča stapa s prednjim dijelom interijera i čini skulpturu. Potpuno integrirana, obuhvaćajuća skulptura koja se sastoji od upravljačke ploče, središnje konzole i naslona za ruke lebdi iznad velikodušne unutrašnjosti i po prvi put daje uvid na interijer budućih luksuznih limuzina marke.

19C0690_201

Izbor materijala za unutrašnjost koncepta također osigurava poseban ugođaj. Mercedes-Benz sustavno razvija korištenje održivih materijala, pri čemu koristi i tradicionalne i tehnološki napredne materijale. Visokokvalitetna DINAMICA mikrofibra u kristalno bijeloj boji se koristiti uz obloge izgleda javora prirodnih godova. Izrađen je od recikliranih PET boca. Također se koristi umjetna koža s fino strukturiranom površinom sličnoj Nappa koži. Materijal koji se koristi na stropu dolazi od posebnog projekta: kvalitetan tekstil stvoren dodavanjem količine reciklirane plastike iz ''oceanskog otpada'', postavljajući korištenje održivih materijala na posve novu razinu.

19C0690_204

Mercedes-Benz Vision EQS ima ugrađene elektromotore na prednjoj i stražnjoj osovini, pa je pogon na sve kotače, a ukupna snaga elektromotora je veća od 476 KS, dok je okretni moment oko 760 Nm, koji je dostupan odmah, pa mu za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 4,5 sekundi.

19C0690_100

Kapacitet ugrađene baterije je oko 100 kWh, a po WLTP-u nudi doseg od oko 700 km. Što se pak punjenja tiče, na 350 kW punjaču za punjenje baterije do 80% kapaciteta mu treba svega 20 minuta.

Ključne riječi:
električni automobil koncept Mercedes-Benz Vision EQS
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 14. travanj 1927.

4-14-1927 Proizveden prvi Volvo

Proizveden prvi Volvo

Na današnji dan 1927. godine u Goteborgu, Švedska, proizveden je prvi serijski Volvo, popularno zvan 'Jakob'. Volvo je nastao suradnjom Assara Gabrielssona i Gustafa Larsona.

vs

.::.