Vidiauto Novosti Najave Novi kompaktni SUV iz Jaguara

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 23.06.2017. 12:04

E-Pace 

Novi kompaktni SUV iz Jaguara

Novi kompaktni SUV iz Jaguara

Jaguar E-Pace kombinira sportski dizajn, agilnost i SUV praktičnost u svakodnevici.

Nakon SUV modela F-Pace, Jaguar 13. srpnja 2017. svijetu predstavlja novi SUV model u kompaktnom izdanju E-Pace. Najavljuju ga kao „performance SUV“ te će E-Pace, kao inače svaki Jaguar, biti uzbudljiv u vožnji. Inače, F-Pace model je vrlo uspješan model koji je povećao prodaju Jaguara za čak 83 posto. U 2018. godini stiže i električni I-Pace model čija proizvodnja počinje sljedeće godine.

Jaguar E-Pace (2)

Morat ćemo pričekati svjetsku premijeru Jaguara E-Pace kako bismo saznali više detalja, ali znamo da će imati razne povezane tehnologije i mnogobrojne sigurnosne sustave, AWD pogon na sve kotače te benzinske i dizelske motore za pogon. Za početne motore očekujemo da budu 2.0 u dizelskoj i benzinskoj izvedbi, a 3.0 V6 u dizelskoj i benzinskoj inačici trebao bi isporučivati više od 300 KS. Spominje se i hibridna izvedba, u kombinaciji 1,5-dizelskog trocilindričnog i električnog motora. Automatski mjenjač bi trebao biti standardna oprema.

Platformu će dijeliti s modelom Land Rover Discovery Sport, a u prodaji ga očekujemo u 2018. godini. Pozicija će mu biti između F-Pace i I-Pace modela. Prve najave cijena za Jaguar E-Pace govore o 28.000 funti za početni model dok bi cijena za srednje jake modele mogla biti oko 40.000 funti, a najjači više od 60.000 funti.

Jaguar E-Pace (3)
Ključne riječi:
E-Pace F-Pace Jaguar SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs