Vidiauto Novosti Događanja Svjetski automobil 2016. godine je...

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 28.03.2016. 13:41

Istovremeno dvije nagrade 

Svjetski automobil 2016. godine je...

Svjetski automobil 2016. godine je...

Nova Mazda MX-5 osvojila je titulu Svjetskog auta 2016. godine i posebnu nagradu za dizajn.

Mazda MX-5 prvi je automobil u povijesti dodjele nagrade WCOTY koji je osvojio oba naslova. Istaknimo kako je novi MX-5 do sada osvojio više od 30 nagrada i priznanja, uključujući i onu za Automobil godine u Japanu za 2015.-2016. godinu te Automobil godine u Velikoj Britaniji 2016.

Četvrta generacija Mazde MX-5 proglašena je Svjetskim automobilom 2016. godine (WCOTY), a od istog žirija osvojila je nagradu za Najbolji svjetski automobilski dizajn 2016. godine. To je druga Mazda koja je osvojila nagradu WCOTY, nakon Mazde2 2008. godine te prvi model koji je osvojio oba naslova u povijesti dodjele ove nagrade.

Screenshot_2016-03-28-13-31-46-1

Izbor za Svjetski automobil godine osnovan je 2004. godine od strane međunarodne skupine automobilskih novinara, a žiri se ove godine sastojao od 73 novinara iz 23 različite zemlje. MX-5 proglašen je pobjednikom na ovogodišnjem New York International Auto Showu ispred ostala dva finalista, Audija A4 Sedan/Avant i Mercedes-Benza GLC. Druga dva finalista za Svjetski automobilski dizajn godine bili su Jaguar XE i još jedan Mazdin model - CX-3.

"Kakva divna čast da je Mazda MX-5 proglašena Svjetskim automobilom godine i najboljim automobilskim dizajnom godine", rekao je Masahiro Moro, predsjednik i glavni izvršni direktor Mazda North American Operationsi izvršni direktor u Mazda Motor Corporation. "Kako se naš kultni roadster MX-5 bliži milijuntom proizvedenom primjerku, ova nagrada je dokaz da je mlad, živahan, zabavan i važan kao i uvijek te dokaz da svaka Mazda izgleda nevjerojatno dobro kao što se i vozi, a vozi jednako nevjerojatno kao što i izgleda."

"Dok primam ovu nagradu u ime kompanije, istovremeno predstavljam svakog Mazdinog zaposlenika, svakog našeg ovlaštenog partnera i svakog našeg kupca diljem svijeta koji je barem jednom osjetio radost vožnje pravog roadstera".
Ikuo Maeda, Mazdin izvršni direktor i direktor odjela za dizajn dodao je: "Jako sam ponosan prihvatiti ovu nagradu, dokaz da se naš dizajn može povezati s ljudima diljem svijeta. Naša gama nove generacije dizajnirana je prema filozofiji 'Kodo – duša pokreta', koja ima cilj oživjeti automobile, a mi stalno nastojimo rafinirati ljepotu tih oblika. Mazda je ponosna japanska marka i odlučni smo i u budućnosti nastaviti jačati naš dizajnerski izričaj."

Četvrta generacija Mazde MX-5 je šesti model nove generacije Mazdinih vozila koji sadrži sve značajke SKYACTIV tehnologije i dizajn 'Kodo – duša pokreta'. Lansiran globalno 2015., novi MX-5 je osvojio kupce zahvaljujući znatnom smanjenju težine, dizajnu usmjerenom ka čovjeku i Mazdinom karakterističnom 'Jinba-ittai' osjećaju zabave u vožnji.

Verzija s čvrstim rasklopivim krovom, Mazda MX-5 RF, upravo doživljava svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem New York International Auto Showu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.