Vidiauto Novosti Najave Nova urbana SUV verzija Fiat Pande

Autor: IR Objavljeno: 18.07.2017. 07:35

Panda City Cross je novi gradski SUV

Nova urbana SUV verzija Fiat Pande

Fiat je ponudio novu verziju svog gradskog predstavnika – Panda Cross, kojoj je uklonjen pogon na sve kotače, dok je izgled ostao gotovo identičan.

Fiat Panda Cross ima popriličan uspjeh na tržištu zahvaljujući prilično povoljnoj cijeni za koju se dobiva pogon na sve kotače, a pomaže joj i puno robusniji izgled u odnosu na običnu Pandu, no u Fiatu su odlučili predstaviti još povoljniju alternativu – Fiat Panda City Cross.

Fiat Panda City Cross 1

Panda City Cross je model koji se vizualno oslanja na verziju s 4x4 pogonom, no ovdje je riječ samo o pogonu na prednje kotače. Kako su danas SUV verzije automobila jako popularne, ne sumnjamo da će slično biti i s Pandom City Cross. 

Kad je u pitanju motorizacija, Fiat Panda City Cross dolazi opremljena s dva motora – jednim benzincem i jednim dizelom. Benzinski 1,2-litreni motor ima snagu od 69 KS, nudi 102 Nm okretnog momenta i uparen je s ručnim, 5-brzinskim, mjenjačem koji u kombinaciji daju maksimalnu brzinu od 155 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 14,5 sekundi. Potrošnja se kreće od 4,5 l na otvorenoj cesti do 7,3 l u gradu.

Fiat Panda City Cross 3

Puno bolje karakteristike nudi 1,3-litreni dizel motor opremljen Start & Stop sustavom koji nudi snagu od 95 KS ali i gotovo duplo više okretnog momenta – 200 Nm. Maksimalna brzina ove verzije je 169 km/h, dok je za ubrzanje do 100 km/h potrebno 11,8 sekundi. I ovaj motor dolazi s 5-brzinskim mjenjačem, a potrošnja se kreće od 3,3 l na otvorenom do 4,3 l u gradu.

Fiat Panda City Cross 2

Fiat Panda City Cross dolazi u dvije nove boje – pastelnoj Minimal Grey i Electronica Blue, a potonja je dostupna isključivo na ovoj verziji. Praktičnost karoserije i prostranost u malim dimenzijama je identična onoj u klasičnoj izvedbi Pande, pa i dalje ostaje jedan od najprostranijih automobila u klasi. 

Kada se tijekom sljedećih mjeseci nađe u prodaji, Fiat Panda City Cross bi trebala koštati oko 100.000 kuna za benzinski motor, dok će verzija pogonjena dizel motorom koštati oko 115.000 kuna.

Ključne riječi:
City Cross Fiat Panda
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 27. rujan 1925.

9-27-1925  Početak gradnje legendarnog Nurburgringa

Početak gradnje legendarnog Nurburgringa

U šumi Eifel započela je gradnja jednog od najpoznatijih svjetskih trkališta, Nurburgring. Staza je imala oko 21 kilometra i 72 zavoja. Tijekom godina staza odnijela brojne živote, a danas se u izvornom obliku koristi samo za rijetke prigode.

vs