Vidiauto Novosti Najave Nova Toyota Aygo X uskoro u salonu, a počele su online rezervacije

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 05.04.2022. 04:19

Nova Toyota Aygo X uskoro u salonu, a počele su online rezervacije

Nova Toyota Aygo X uskoro u salonu, a počele su online rezervacije

Uskoro u salone stiže nova Toyota Aygo X, a upravo su počele i online rezervacije za posebnu ograničenu seriju Aygo X Cardamom.

Toyota je najavila kako u salone uskoro stiže treća generacija modela Aygo, a koja je ovom prilikom dobila i X u nazivu, koje se čita cross, i koji je postavljen na novu platformu GA-B, kakvu koristi i veći Yaris, a atraktivnosti pridonosi i povišena karoserija i plastične zaštite oko vozila.

Toyota Aygo X Cardamom_02

Novi Aygo X je veći i velik je otprilike kao prva generacija Yarisa. Dug je 3700 mm, širok 1740 mm i visok 1525 mm, dok je međuosovinski razmak povećan na 2430 mm. Povećani je i prtljažnik koji sada ima 60 litara više, odnosno obujam mu je 231 litra. Preklapanjem sjedala obujam raste na 829 litara.

Toyota Aygo X Cardamom_01

U ponudi je i dalje samo poznati jednolitreni atmosferski benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 53 kW/72 KS i nudi 93 Nm okretnog momenta. Toyota je uspjela zadržati nisku težinu vozila od 940 kg, pa mu je maksimalna brzina 158 km/h, dok ubrzanje od 0 do 100 km/h koje traje popriličnih 15,6 sekundi, no zato je prosječna potrošnja 4,7 litara. S automatikom potegne do 151 km/h, ubrzanje traje 15,5 sekundi a troši 4,9 litara.

Toyota Aygo X Cardamom_04

U unutrašnjosti ima više prostora za četiri putnika, a i uređenje je moderno s novim i većim multimedijakim zaslonom, volanom iz Yarisa, a koriste se i kvalitetniji materijali nego prije. U opciji je i automatski klima uređaj, no stražnja stakla se i dalje ne spuštaju već se mogu samo otvoriti prema van.

Toyota Aygo X Cardamom_05

Putem online rezervacija dostupna je ograničena serija Toyota Aygo X Cardamom, najbolje opremljeni model koji donosi ukrasne mat naglaske u narančastoj boji Mandarina – izvana, te se vozi na posebnim 18” aluminijskim naplatcima u mat crnoj boji. Tema Mandarina se prenosi i u unutrašnjost gdje se ukrasni detalji nalaze na ručici mjenjača i konzoli. Aygo X Cardamom ima i dobar JBL audio sustav s pojačalom snage 300 W, te subwoofer promjera 200 mm u prtljažnom prostoru.

Toyota Aygo X Cardamom_03

Cijena za Toyotu Aygo X Cardamom iznosi 147.300 kuna, a jedina opcija je Multidrive S automatski CVT mjenjač po cijeni od 9.500 kuna. Cijena za Toyotu Aygo X starta od 99.900 kuna. Link na rezervacije je: https://www.toyota.hr/apps/aygox

Ključne riječi:
Aygo X Cardamom CVT gradski automobili Toyota VVT-i
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 13. kolovoz 1907.

Prvi taksi u SAD-u

Prvi taksi izašao je na ulice New Yorka  kao prvo vozilo te vrste u SAD-u. Prvi motorizirani taksiji u svijetu pojavili su se u Europi krajem 19. stoljeća, a naziv su dobili po uređaju taksimetru koji služi za izračunavanje cijene vožnje.

vs