Vidiauto Novosti Najave Nissan Ariya na čelu polarne ekspedicije

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.01.2023. 04:54

Nissan Ariya e-4ORCE na čelu polarne ekspedicije

Nissan Ariya na čelu polarne ekspedicije

Nissan se sprema na prvu 100 % električnu pustolovinu u kojoj će s posebno prilagođenom Ariyom otputovati od Sjevernog do Južnog pola.

Nissan nam je odlučio odškrinuti vrata i pokazati kako izgledaju pripreme Ariye e-4ORCE za putovanje od Sjevernog do Južnog pola. Posebno prilagođena Ariya e-4ORCE, čije se službeno predstavljanje očekuje u veljači, trebala bi postati prvo vozilo koje će se zaputiti na više od 27.000 km dugačko putovanje i suočiti se s nekima od najekstremnijih uvjeta na zemlji. Britanski pustolov Chris Ramsey i njegova žena Julie otisnut će se na pustolovinu života u posebno prilagođenoj Ariyi e-4ORCE.

Nisan Ariya pole to pole_02

Kako bi odoljelo surovim uvjetima koji vladaju na Arktiku i Antarktici, Ramseyjevo ekspedicijsko vozilo posebno će se prilagoditi ugradnjom robusnih elemenata. Osim povišenog ovjesa i izbočenih lukova blatobrana ispod kojih će se isticati velike gume, Ariyina karoserija bit će preinačena dodatnim dijelovima kako bi spremno prkosila jednima od najekstremnijih uvjeta na svijetu.

Nisan Ariya pole to pole_01

Ova ekspedicija ujedno je i prilika za demonstraciju naprednih karakteristika Nissanove najnaprednije tehnologije kontrole svih kotača, poznatije kao e-4ORCE. Uspostavom ravnoteže između performansi i razine kontrole, tehnologija e-4ORCE precizno prilagođava isporuku snage i sustav kočenja, čime osigurava udobnost i stabilnost u vožnji. Pratite Nissan i njegov polarni tim u avanturi života i misiji osvještavanja javnosti o klimatskoj krizi i ulozi električnih vozila u smanjenju ugljičnih emisija.

Ključne riječi:
Ariya ekspedicija Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 2. travanj 1926.

4-2-1926 Rođen Jack Brabham

Rođen Jack Brabham

Na današnji dan 1926. godine rođen je Jack Brabham, vozač Formule 1, u Hurstvilleu, New South Wales, Australija. Slavni Brabham tri puta je osvojio svjetsko prvenstvo u Formuli 1.

vs

.::.