Vidiauto Novosti Najave Koncept Nissan Juke Hybrid Rally Tribute

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.05.2022. 04:39

Nissan predstavio koncept Juke Hybrid Rally Tribute

Koncept Nissan Juke Hybrid Rally Tribute

U narednim mjesecima na tržište stiže Juke Hybrid, a tim povodom Nissan je napravio jedan zanimljiv koncept ovog modela s preradama za reli, a odana je i počast modelu 240Z.

Već smo pisali o tome kako na tržište stiže novi Nissan Juke Hybrid, o čemu možete više pročitati ovdje, a za ovu priliku je Nissan jedan Juke Hybrid preradio na poseban način. Ovaj koncept je dobio agresivniji izgled, off-road dorade, a detalji su inspirirani modelom 240Z koji se natjecao u pustinjskom reliju prije više od pola stoljeća.

Nissan JUKE Hybrid Rally Tribute Concept_01

U oči prvo upadaju prošireni blatobrani unutar kojih su smješteni 16-inčni naplatci s off-road gumama dimenzija 265/70 R16, tu je i crni poklopac motora i krov s dodatnim LED svjetlima za bolju vidljivost po noći, a sve je popraćeno i naljepnicama sponzora kakve su se nalazile na već spomenutom modelu 240Z.

Nissan JUKE Hybrid Rally Tribute Concept_02

Kao i u serijskoj izvedbi ovog vozila, i pogonski sklop čini 1,6-litreni atmosferski benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 69 kW/94 KS uz okretni moment od 148 Nm, a pripomaže mu elektromotor koji razvija snagu od 36 kW/49 KS uz okretni moment od 205 Nm. Ugrađen je i 15 kW snažan starter-generator, dok ugrađena baterija dolazi s kapacitetom od 1,2 kWh, te ima vodeno hlađenje.

Nissan JUKE Hybrid Rally Tribute Concept_03

Nissan je doradio ovjes koji sada ima duži hod, a kompletno podvozje je dodatno zaštićeno. Stražnja sjedala su izvađena a umjesto njih su ugrađena dva rezervna kotača, a radi njihove veličine maknuto je i staklo poklopca prtljažnika.

Nissan JUKE Hybrid Rally Tribute Concept_04

Sjedala su sportska, kao i volan, a ugrađen je i interkom za lakšu komunikaciju između vozača i suvozača. Ističe se i duga ručica hidraulične ručne kočnice, bez koje ovakvo vozilo nema smisla. Mjenjač je pak automatski i preuzet je sa serijske izvedbe koja na tržište stiže uskoro, po još nepoznatoj cijeni.

Nissan JUKE Hybrid Rally Tribute Concept_05
Ključne riječi:
Juke Hybrid koncept Nissan rally reli
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. travanj 1925.

4-25-1925 Debi Maseratija

Debi Maseratija

Prvi automobil Alfierija Maseratija, Tipo 26, debitirao je pobijedivši u svojoj klasi u Targa Floriju. Alfieri Maserati sam je vozio trkaći automobil.

vs

.::.