Vidiauto Novosti Najave Koncept Nissan Juke Hybrid Rally Tribute

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.05.2022. 04:39

Nissan predstavio koncept Juke Hybrid Rally Tribute

Koncept Nissan Juke Hybrid Rally Tribute

U narednim mjesecima na tržište stiže Juke Hybrid, a tim povodom Nissan je napravio jedan zanimljiv koncept ovog modela s preradama za reli, a odana je i počast modelu 240Z.

Već smo pisali o tome kako na tržište stiže novi Nissan Juke Hybrid, o čemu možete više pročitati ovdje, a za ovu priliku je Nissan jedan Juke Hybrid preradio na poseban način. Ovaj koncept je dobio agresivniji izgled, off-road dorade, a detalji su inspirirani modelom 240Z koji se natjecao u pustinjskom reliju prije više od pola stoljeća.

Nissan JUKE Hybrid Rally Tribute Concept_01

U oči prvo upadaju prošireni blatobrani unutar kojih su smješteni 16-inčni naplatci s off-road gumama dimenzija 265/70 R16, tu je i crni poklopac motora i krov s dodatnim LED svjetlima za bolju vidljivost po noći, a sve je popraćeno i naljepnicama sponzora kakve su se nalazile na već spomenutom modelu 240Z.

Nissan JUKE Hybrid Rally Tribute Concept_02

Kao i u serijskoj izvedbi ovog vozila, i pogonski sklop čini 1,6-litreni atmosferski benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 69 kW/94 KS uz okretni moment od 148 Nm, a pripomaže mu elektromotor koji razvija snagu od 36 kW/49 KS uz okretni moment od 205 Nm. Ugrađen je i 15 kW snažan starter-generator, dok ugrađena baterija dolazi s kapacitetom od 1,2 kWh, te ima vodeno hlađenje.

Nissan JUKE Hybrid Rally Tribute Concept_03

Nissan je doradio ovjes koji sada ima duži hod, a kompletno podvozje je dodatno zaštićeno. Stražnja sjedala su izvađena a umjesto njih su ugrađena dva rezervna kotača, a radi njihove veličine maknuto je i staklo poklopca prtljažnika.

Nissan JUKE Hybrid Rally Tribute Concept_04

Sjedala su sportska, kao i volan, a ugrađen je i interkom za lakšu komunikaciju između vozača i suvozača. Ističe se i duga ručica hidraulične ručne kočnice, bez koje ovakvo vozilo nema smisla. Mjenjač je pak automatski i preuzet je sa serijske izvedbe koja na tržište stiže uskoro, po još nepoznatoj cijeni.

Nissan JUKE Hybrid Rally Tribute Concept_05
Ključne riječi:
Juke Hybrid koncept Nissan rally reli
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs