Vidiauto Novosti Najave Mercedes-Benz Concept A Sedan u Šangaju

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 21.04.2017. 15:26

Auto Shanghai 2017 

Mercedes-Benz Concept A Sedan u Šangaju

Mercedes-Benz Concept A Sedan u Šangaju

Na Auto Shanghai auto salonu Mercedes predstavlja Concept A Sedan, studiju koja će nagovijestiti kako će izgledati sljedeća generacija kompaktnih vozila i novi oblik karoserije.

S dužinom od 4570 mm, uz dinamične, kupeovske i istovremeno kompaktne/limuzinske proporcije Mercedes-Benz Concept A Sedan odlikuje se tradicionalnim trodijelnim oblikom koji uključuje kratke prevjese, pogotovo straga, kao i spuštenu kabinu koja je usmjerena unazad. Dodatne karakteristike limuzine su relativno okomiti C-nosač, veliki bočni prozori i viša donja linija prozora.

Mercedes-Benz Concept A Sedan (5)

Uz 20-inčne kotače ističe se mišićav dizajn lukova kotača - aluminijski kotači odišu tehničkom preciznošću sa svojim sportskim aero izgledom i strukturiranom površinom između krakova. Kvake vrata izložbenog automobila poravnate su s karoserijom, dok su vanjska zrcala, modernog dizajna, istaknuta na okovima.

Mercedes-Benz Concept A Sedan (2)

Prednji kraj inspiriran je Panamericana prednjom maskom zakrenutom prema naprijed, a koja uključuje okomite kromirane umetke i središnju zvijezdu kao i izvučeni poklopac motora s bubrezima. Veliki donji otvor za zrak, s mrežicom dijamantne strukture, i uočljiva ukrasna traka u tamnom kromu također predstavljaju uočljive dizajnerske značajke.

Mercedes-Benz Concept A Sedan (3)

Primjetna su i prednja svjetla sa svojim obrvama kao tipičnom značajkom marke te privlačna mrežasta struktura u unutrašnjosti jamče samouvjereni izgled – i istovremeno visoku prepoznatljivost. Mrežasta struktura u lampama presvučena je UV lakom i izložena ultraljubičastoj svjetlosti. Kao rezultat, prednja svjetla ”svijetle” u različitim bojama, ovisno o izvoru svjetlosti – na primjer, dnevna pozicijska svjetla su bijela.

Mercedes-Benz Concept A Sedan (4)

Tehnologija osvjetljenja također se koristi i straga - privlačna slika stražnjih svjetala dizajnirana je kao strukturna skulptura. Linije i razmaci u stražnjem dijelu su smanjeni dok laki stražnji branik uključuje donji dio u obliku difuzora, presvučen u crnu boju i kromiranu ukrasnu traku koja ističe širinu i premium privlačnost automobila. Integrirani deflektori ispuha izvedeni su u tamnom kromu. Dodatne značajke ovog izložbenog automobila, spremnog za cestu, su zatamnjena stakla te veliki panoramski krovni otvor.

Ključne riječi:
koncept Mercedes Shanghai
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 8. prosinac 1981.

12-8-1981 Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi je pod vlastitim imenom počeo prodavati svoje automobile u SAD-u. Mitsubishi je i prethodno prodavao neka svoja vozila u SAD-u, ali samo u suradnji s američkim proizvođačima.

vs