Vidiauto Automobili Super automobili Mercedes AMG GT i AMG GT C Roadster

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 30.03.2017. 17:17

Kabrioleti za lijepo vrijeme 

Mercedes AMG GT Roadster i AMG GT C Roadster

Mercedes AMG GT i AMG GT C Roadster

Oba Mercedesova nabrijana kabrioleta dolaze s mekanim krovom male mase koji se otvaraju za 11 sekundi, pri brzinama do 50 km/h. Snage su 476 KS i 557 KS.

Mercedes-AMG je proširio svoju GT obitelj s dva dvosjed roadster modela - novi AMG GT C model pozicionirao se između modela AMG GT S i AMG GT R. Ispod haube se nalaze V8 turbobenzinski motori, šasija i karoserija su aluminijske, a školjka je ojačana: bočni pragovi su s debljim stjenkama i imaju više komora, dodatni elementi nalaze se između nosača prednje ploče i okvira vjetrobrana, dodatni je okvirni element između mekanog krova i spremnika. Poprečni element iza sjedala podržava fiksni sustav zaštite u slučaju prevrtanja.

Mercedes AMG GT Roadster i AMG GT C Roadster (2)

GT i GT C Roadsteri su po nečemu prvi na svijetu: na standardnom produkcijskom vozilu po prvi se put koristi nova kombinacija materijala: poklopac prtljažnika napravljen je od kombinacije SMC (Sheet Moulding Compound) materijala i karbonskih vlakana. Prednost su mala masa, visoka čvrstoća i izvanredna kvaliteta površine.

Iznad glava dvoje putnika troslojni mekani krov je s pod-strukturom kao magnezij/čelik/aluminij konstrukcija pa njegova mala masa pomaže osigurati nisko središte ravnoteže. Z-preklapanje štedi prostor, a krov koji se otvara za samo 11 sekundi dolazi u tri boje - crnoj, bež i crvenoj.

Vizualno, do izražaja dolazi AMG Panamericana prednja maska, kao na modelu Mercedes-AMG GT R, što je podsjetnik na Mercedes 300 SL iz 1952. godine koji je na Carreeri Panamericani osvojio prvo i drugo mjeste iste godine. Okomite zaklopke iza prednjeg donjeg spojlera se otvaraju i zatvaraju unutar jedne sekunde kao kod AMG GT R-a te se time upravlja protokom zraka uz rezultat poboljšane aerodinamične ravnoteže i performansi.

Mercedes AMG GT Roadster i AMG GT C Roadster (3)

U interijeru AMG GT Roadster i AMG GT C Roadster imaju elemente u Style Exclusive izvedbi s nappa kožom u macchiato bež boji. Po prvi su put za standardna AMG sportska sjedala dostupna AMG Performance sjedala s AIRSCARF sustavom grijanja u razini vrata putnika i klimatiziranjem.

Spajanjem Apple iPhone telefona na AMG Track Pace aplikaciju, dio Comand Online sustava, moguće je analizirati i poboljšati stil vožnje na trkaćoj stazi, kao i dijeliti podatke s drugim AMG vozačima preko Facebook, YouTube ili AMG Private Lounge mreža.

Mercedes AMG GT Roadster i AMG GT C Roadster (5)

Za kraj najljepši dio naše vijesti, a to je snaga V8 4.0 motora. AMG GT Roadster ima 350 kW (476 KS), a AMG GT C Roadster 410 kW (557 KS). To je za 26 kW (35 KS) više od modela AMG GT S i 20 kW (28 KS) manje od modela Mercedes-AMG GT R.

Uključeno je aktivno upravljanje stražnjim kotačima, elektronički upravljani stražnji diferencijal ograničenog proklizavanja, AMG RIDE CONTROL sportski ovjes s prilagodljivom kontrolom tvrdoće, širi stražnji kraj za širi trag kotača i bolje prianjanje uz nove bočne stranice koje širini stražnjeg kraja modela Mercedes-AMG GT C Roadster dodaju 57 milimetara. Nadalje, veći su prednji diskovi kočnica, dolaze s dodatnim Race režimom vožnje dok standardni AMG Performance ispušni sustav s dvije beskonačno podesive zaklopke modulira zvuk ispušnog sustava. Zaklopke se otvaraju i zatvaraju ovisno o odabranom AMG DRIVE SELECT režimu vožnje, iako se mogu pojedinačno kontrolirati uporabom odvojene tipke.

Mercedes AMG GT Roadster i AMG GT C Roadster (4)
Ključne riječi:
AMG kabriolet Mercedes roadster
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 27. lipanj 1990.

6-27-1990  NASCAR-ovi munjeviti dani

NASCAR-ovi munjeviti dani

Tvrtka Paramount Motion Pictures predstavila je na današnji dan 1990. godine film Days of Thunder, djelo istih ljudi koji su kreirali hit Top Gun. Glavne uloge igrali su Tom Cruise i Nicole Kidman.

vs