Vidiauto Novosti Najave Lexus je predstavio novi crossover UX

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.03.2018. 06:08

SUV za mlade 

Novi SUV Lexus UX dolazi s atraktivnim dizajnom

Lexus je predstavio novi crossover UX

Na Salonu automobila u Ženevi Lexus je predstavio serijsku verziju svog potpuno novog crossovera UX, a koji je namijenjen mladim i urbanim ljudima.

Studiju modela UX Lexus je prikazao javnosti 2016. godine na Salonu automobila u Parizu, a na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, Lexus je predstavio i serijsku izvedbu novog SUV-a u svojoj ponudi.

Lexus UX sa strane

Lexus UX je dizajniran prilično hrabro, a to je bila i namjena, jer u Lexusu s ovim modelom ciljaju na mlađu i urbanu klijentelu koja želi biti posebna i isticati se. Inače ime UX označava „User Experience“, odnosno na hrvatskom bi to značilo korisničko iskustvo.

Lexus UX straga

UX će dolaziti u dvije verzije, UX 200 i UX 250 h. Verziju UX 200 pokreće dvolitreni benzinski motor najveće snage 168 KS s pogonom samo na prednje kotače u kombinaciji s novim Direct Shift-CVT automatskim mjenjačem, dok je verzija UX 250 h pokretana hibridnim motorom najveće snage 178 KS koja je dostupna s prednjim ili E-Four pogonom.

Lexus UX straga 2

E-Four pogon je pogon koji automatski vrši raspodjelu između prednjih i stražnjih kotača, prema trenutnim potrebama. Osim toga, u ponudi će se naći i F Sport model, no promjene će biti vidljive samo u agresivnijem vanjskim dizajnu vozila, detaljima u unutrašnjosti, a najviše se promjena očekuju na podvozju, koje bi trebalo biti podešeno sportski.

Lexus UX interijer

Unutrašnjost je dizajnirana moderno, a na središnjem grebenu dominira veliki zaslon osjetljiv na dodir, a za pohvalu je što komandama ventilacije ne upravljate preko njega, već su ugrađene zasebne tipke. Novi Lexus UX na tržište dolazi krajem godine, a cijene još uvijek nisu poznate.

Ključne riječi:
Lexus UX
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 20. siječanj 1971.

1-20-1971 Predstavljen nesretni Jaguar

Predstavljen nesretni Jaguar

Jaguarov prototip XJ13 predstavljen je u Lindleyu, Engleska. XJ13 je trebao biti novi luksuzni Jaguar, ali nesreća je promijenila njegovu sudbinu: Norman Dewis, testni vozač, uništio je prototip na prvoj testnoj vožnji. U tom je trenutku završio i razvoj.

vs