Vidiauto Novosti Najave Prve slike novog Hyundaija Santa Fe

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.02.2018. 06:36

Veliki SUV 

Ovo su prve fotografije novog Hyundaija Santa Fe

Prve slike novog Hyundaija Santa Fe

Nakon pet godina došlo je vrijeme da Hyundai predstavi potpuno novi Santa Fe, veliki SUV koji sada dolazi u atraktivnom i ne više konzervativnom pakiranju.

Hyundai je pripremio nasljednika svog popularnog velikog SUV-a Santa Fe, a riječ je o četvrtoj generaciji tog modela. Već na prvi pogled je jasno kako je inspiracija za dizajn bio kompaktni SUV Kona, a vrijeme će pokazati jesu li kupci ovakvog modela spremni na takav dizajn.

Hyundai Santa Fe bočno

Novi Hyundai Santa Fe je dug 4.770 mm, širok je  1.890 mm i ima veći međuosovinski razmak što će omogućiti još veću prostranost u unutrašnjosti, a imat će i nešto veći prtljažnik. Osim prostranosti, Hyundai se pobrinuo i za sigurnost putnika pa će tako jedna od opcija biti i Rear Occupant Alert (Alarm za putnike na stražnjoj klupi) koji služi obavještavanju vozača o napuštanju stražnjeg sjedala. Ova opcija će dobro doći svima s malom djecom.

Hyundai Santa Fe straga

Naravno, bit će ugrađen i niz drugih sigurnosnih sustava kao što su Lane Keeping Assist (LKA), Lane Departure Warning (LDW), Forward Collision Avoidance Assist (FCA), Forward Collision Warning (FCW), High Beam Assist (HBA), Rear Cross-Traffic Alert (RCCA), Advanced Driver Assistance System (ADAS) i Driver Attention Warning (DAW), uz već standardne sustave sigurnosti.

hyundai santa fe interijer

Što se pak motorizacije tiče, u novi Santa Fe će se ugrađivati dvolitreni turbo benzinac, te dva dizelska agregata – 2,0-litreni i 2,2-litreni. U ponudi će biti ručni i 8-stupanjski automatski mjenjač kao i pogon na sve kotače. Detaljne informacije o novom Hyundaiju Santa Fe će biti objavljen na Sajmu automobila u Ženevi.

Hyundai Santa Fe 2
Ključne riječi:
Hyundai Santa Fe
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.