Vidiauto Novosti Najave Lamborghini Terzi Millennio koncept

Autor: IR Objavljeno: 08.11.2017. 06:20

Koncept budućnosti 

Lamborghini Terzi Millennio koncept izgleda kao novi Batmobil 

Lamborghini Terzi Millennio koncept

Lamborghini Terzi Millennio koncept je prvi korak prema budućnosti i prema prvom Lamborghini sportskom automobilu pokretanom isključivo električnim motorom.

Lamborghini je u suradnji s Institutom za tehnologiju iz Massachusettsa napravio prvi korak prema budućem potpuno električnom sportskom Lamborghiniju. Zato i Lamborghini Terzi Millennio koncept ima potpuno nove i futurističke linije, a sam koncept bez problema može poslužiti kao novi automobil poznatog superjunaka Batmana.

Lamborghini Terzo Millennio Concept bočno

Cilj ovog koncepta je priprema tvornice Lamborghini prema budućnosti u pet različitih smjerova – sustavi za pohranu energije, inovativni materijali, propulzijski sustav, vizionarski dizajn i emocije. Prva dva smjera se razvijaju zajednički u dva laboratorija na Institutu za tehnologiju u Massachusettsu. Prvi je „Dinca Research Lab“ kojeg vodi profesor Mircea Dinca, a koji se nalazi na odjelu kemije, a drugi je „Mechanosynthesis Group“ kojeg vodi Prof. Anastasios John Hart, koji se nalazi na odjelu mehaničkog inženjerstva.

Lamborghini Terzo Millennio Concept straga

Lamborghinijeva vizija je razvoj potencijalnog novog načina spremanja energije kako bi izbjegao baterije koje nisu učinkovite za pokretanje super sportskih automobila. Za sportske performanse tradicionalne baterije nemaju kapaciteta, preteške su i presporo se pune, a sve to otežava rad automobila visokih performansi. Što se pak električnog pogona tiče, Lamborghini Terzi Millennio koncept je opremljen elektromotorima na svakom kotaču zasebno, što omogućuje potpuno slobodne ruke dizajnerima, što se na ovom konceptnom vozilu primjećuje već na prvi pogled.

Lamborghini Terzo Millennio Concept studio

Razvijaju se i nove tehnologije vezane uz ugljična vlakna, a cilj je razviti „pametna“ vlakna koja bi se mogla i samostalno oporavljati. Naime, razvija se sustav koji bi otkrio eventualne ogrebotine i ostala oštećenja na karoseriji, te bi ih sam sanirao. Smisao je da čitav sustav radi kao tipična ogrebotina na ljudskom tijelu koja se sama izliječi. Naravno, sve navedeno nije jednostavno, i potrebne su još godine razvijanja pojedinih sustava kako bi eventualno došle u serijsku proizvodnju.

Ključne riječi:
koncept Lamborghini Terzi Millennio
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs