Vidiauto Automobili Super automobili 500 primjeraka Porschea 911 Turbo S

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 09.06.2017. 17:15

Limitirano izdanje 

500 primjeraka Porschea 911 Turbo S Exclusive Series

500 primjeraka Porschea 911 Turbo S

Cijena za 911 Turbo S Exclusive Series u Njemačkoj počinje od 259.992 eura.

Bit će proizvedeno samo 500 primjeraka modela Porsche 911 Turbo S Exclusive Series. Bit će to najsnažniji i najrjeđi 911 Turbo S model: ovaj kupe ostvaruje 446 kW (607 KS).

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series (1)

U odnosu na serijski 911 Turbo S, 911 Turbo S Exclusive Series razlikuje se, uz povećanje snage za dodatnih 27 KS, u jedinstvenom dizajnu, još kvalitetnijim materijalima i ekstravagantnim detaljima. Ovo sportsko vozilo oplemenjuje se zahtjevnim ručnim radom u novoj manufakturi Porsche Exclusive Manufaktur kod glavnog sjedišta u Zuffenhausenu. Do sada vođena pod nazivom „Porsche Exclusive“ ova je tvornička manufaktura specijalizirana za individualne želje kupaca te nadležna za limitirane male serije. Porscheovim kupcima sada je po prvi put omogućeno uz svoj sportski automobil konfigurirati i kronograf Porsche Designa koji je analogno usklađen s vozilom.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series (3)

3,8-litreni šestocilindrični biturbo bokser motor uz ekskluzivni power kit ima maksimalan okretni moment od 750 Nm koji isporučuje između 2.250 i 4.000 okretaja u minuti. Zahvaljujući tome 911 Turbo S Exclusive Series postiže ubrzanje od nule do 100 km/h za 2,9 sekundi. Granica od 200 km/h pada nakon 9,6 sekundi. Na vrhuncu sportsko vozilo doseže 330 km/h.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series (4)

911 Turbo S Exclusive Series standardno dolazi u izdanju s crno lakiranim 20“ naplatcima s centralnim zaključavanjem, a dizajn njihovih linija u zlatnožutoj metalik boji pažljivo je obrađen novom laserskom tehnologijom. Kočione čeljusti za keramički kočioni sustav PCCB po prvi put su dostupne iz tvornice lakirane u crno s Porscheovim natpisom u zlatnožutoj metalik boji. Aktivno sportsko vozno postolje s uključenim Porsche Active Suspension Managementom (PASM) i Sport Chrono paket dio su serijske opreme. Stražnja upravljačka osovina i sustav za izjednačavanje nagiba Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) poboljšavaju upravljačke karakteristike te osiguravaju stabilnost.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series (5)

Na 911 Turbo S Exclusive Series primjetni su ekskluzivni detalji u zlatnožutoj metalik boji te brojne komponente od karbona kao što su prednji poklopac, krov i bočni pragovi. Sportski izgled dodatno naglašavaju dvije pruge od vidljivih karbonskih vlakana koje optički konturiraju krov i prednji poklopac. Poseban pečat stražnjem dijelu dat će stražnje krilo turbo aerokita, novi stražnji odbojnik, karbonski ram-air sustav te ispušni sustav s dvije dvostruke izlazne cijevi od nehrđajućeg čelika u crnoj boji. Blatobrani su ukrašeni pločicama s natpisom Porsche Exclusive Manufaktur. Osim u zlatnožutoj metalik boji vozilo je dostupno u drugim pomno odabranim bojama eksterijera.

Ključne riječi:
911 Turbo S limited edition Porsche
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.