Vidiauto Novosti Najave Uskoro prestaje ponuda dizela u Porscheu

Autor: IR Objavljeno: 24.07.2017. 08:17

Porsche za par godina bez dizel motora

Uskoro prestaje ponuda dizela u Porscheu

U posljednje vrijeme su dizelski motori sve više na meti rasprava, pa nije ni čudno da bi već do 2020.g. Porsche trebao prestati ugrađivati dizelske motore.

Nekada su se dizelski motori smatrali manje štetnim za okoliš u odnosu na benzinske motore, no nekoliko afera u posljednjih par godina dovele su u pitanje opstanak dizelaša. Iako je najveće tržište dizelaša u Europi, ni ostatak svijeta nije imun na njih.

Porsche Panamera Diesel 1

 

Tako je u intervjuu za Reuters Porscheov šef Oliver Blume najavio kako bi se uskoro moglo dogoditi da se Porsche automobil više neće moći kupiti s dizelskim motorom i to već za tri godine! Ova izjava je prilično zanimljivo s obzirom na to da dizelski motori čine oko 15% prodaje Porschea

Odluka još nije konačna jer se još uvijek ispituje takav potez, jer zamjena za dizele može biti jedino u hibridnim i električnim vozilima, no njihova proizvodnja i ukupna cijena za kupca je puno viša od one dizelske, što bi moglo otjerati kupce konkurenciji.

Porsche Cayenne

 

Prema informacijama koje stižu od raznih proizvođača automobila, izgleda da je dizelskim motorima stvarno odzvonilo i da će ih već u bliskoj budućnosti biti sve manje i manje. 

Inače, prvi Porsche pokretan dizelskim motorom je bio Cayenne, koji je ujedno bio i prvi SUV model ovog poznatog proizvođača iz Stuttgarta.

Ključne riječi:
Cayenne dizel Porsche
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.