Vidiauto Novosti Najave Koncept Citroen DS 5LS R ima 300 KS

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 04.04.2014. 15:38

Citroen na Pekinškom salonu 

Koncept Citroen DS 5LS R ima 300 KS

Koncept Citroen DS 5LS R ima 300 KS

Na Pekinškom salonu automobila Citroen će predstaviti koncept pod nazivom DS 5LS R, a radi se o izvedbi modela DS 5LS koji se prodaje na kineskom tržištu.

Citroen DS 5LS R donosi raskoš i tehnologije uz performanse, a uzor su konceptna vozila DS3 Cabrio Racing i DS4 Racing. DS 5LS R donosi reljefnu prednju masku pod nazivom DS Wings, koja je inače zajednička svim novim DS modelima.

Motor smješten ispod poklopca je 1,6-litreni benzinski s turbopunjačem, a razvija okruglih 300 KS te okretni moment od 400 Nm. U odnosu na serijsku izvedbu DS 5LS, R izvedba ima podvozje spušteno za 15 mm, a tu su i prošireni stražnji tragovi kotača. Opremljen je sekvencijalnim mjenjačem, što znači da ima komande za mijenjanje brzina i na upravljaču. Zasigurno će zaintrigirati ugradnja elemenata od ugljika, kao što su difuzor zraka, prednji odbojnik te bočni donji spojler.

Ako se pitate o kojoj se boji radi, riječ je o crvenoj anodiziranoj boji Carmin koja istovremeno odaje dojam metaliziranosti i mata. Još jedan detalj naglašava pripadnost obitelji sportskih inačica s oznakom R - široke bočne mat tamnosive letve na prednjim vratima. Sportski karakter naglašen je 20-inčnim naplacima od jednog komada, s reljefnom izradom i izradom od poliranog aluminija.

Koncept Citroen DS 5LS R (1)
Koncept Citroen DS 5LS R (2)
Ključne riječi:
Citroën DS 5LS R DS3 Cabrio Racing koncept Pekinški salon
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.