Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Za sve ceste - Citroen C5 CrossTourer

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 02.04.2014. 13:40

Citroen 

Za sve ceste - Citroen C5 CrossTourer

Za sve ceste - Citroen C5 CrossTourer

Citroen C5 CrossTourer dostupan je već u Hrvatskoj, s dva dizelska motora - HDi 160 BVM6 i BVA6 te HDi 200 BVA6. 

Karoserija je na automobilu predstavljenom na Geneva Motor Showu 2014 povišena za 15 mm u odnosu na Citroen C5. Citroen C5 CrossTourer ima posebna proširenja blatobrana, uzdužne krovne nosače mat sive boje usklađene s posebnim mat sivim aluminijskim naplatcima od 18’’ dijamantne obrade, kromirana kućišta retrovizora i zaštitne obloge u boji poliranog aluminija na prednjim i stražnjim odbojnicima.

Citroen C5 CrossTourer (4)

Ovjes je Hydractive III+ i prilagođava se visinom karoserije kako bi se održao stalan razmak od tla, neovisno o opterećenju vozila - prilagođava se krutost opruga i amortiziranje prema željama vozača i profilu ceste. Automatsko spuštanje pri velikoj brzini poboljšava aerodinamičnost, dok se pri umjerenoj brzini koriste dvije visine karoserije (+6 cm do 10 km/h i +4 cm do 40 km/h) kako bi olakšao prijelaz preko prepreka pri maloj brzini. Naravno, promjenjiva visina karoserije olakšava utovar i istovar stvari u prtljažnik jer se mijenja visina praga prtljažnika.

Cijena je 220.605 kuna, a Citroen C5 CrossTourer dolazi s dva paketa opreme - Seduction i Exclusive. Spomenimo kožno sjedalo za vozača u paketu Exclusive koje ima masažnu funkciju te električno podešavanjem u lumbalnom dijelu.

Citroen C5 CrossTourer (1)
Citroen C5 CrossTourer (3)
Ključne riječi:
C5 cijena u Hrvatskoj Citroën CrossTourer Hydractive III+
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 8. prosinac 1981.

12-8-1981 Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi je pod vlastitim imenom počeo prodavati svoje automobile u SAD-u. Mitsubishi je i prethodno prodavao neka svoja vozila u SAD-u, ali samo u suradnji s američkim proizvođačima.

vs

.::.