Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Na tržište je stigao Fiat 500X S-Design

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.02.2019. 06:08

Specijalno izdanje 

Na domaće tržište je stigao specijalni Fiat 500X S-Design

Na tržište je stigao Fiat 500X S-Design

Specijalna serija Fiat 500X S-Design namijenjena je mlađim kupcima koji traže robustan i sportski izgled, ali i udobnost u vožnji.

Nakon redizajna prošle jeseni, sada kompaktni SUV Fiat 500X dolazi u specijalnom izdanju S-Design. Specijalnu seriju možete prepoznati po crnim krovnim šipkama, zatamnjenim stražnjim staklima, 17-inčnim aluminijskim naplatcima, brončanim bočnim ukrasnim letvicama s logotipom ''X'', dok su ostali vanjski dijelovi završno obrađeni detaljima iz linije Myron.

Fiat 500X S-Design sa strane

Dostupne su četiri boje – Gelato bijela, crna Cinema Black, siva Moda Grey i mat zelena Alpi Green. Novost u ponudi su nova Full LED prednja svjetla koja su dostupna u serijskoj opremi.

Fiat 500X S-Design interijer

Sportski detalji nastavljaju se i u unutrašnjosti s posebnom mat crnom maskom ploče s instrumentima S-Design uređenom oznakom ''500'' u bakrenoj boji s upadljivim elementima završne obrade Myron, primjerice posebnim okvirom sustava Uconnect. Unutrašnjost je upotpunjena posebnim presvlakama i posebnom obradom sjedala ''Black Castiglio'', crnim ukrasnim letvicama središnjeg tunela i stranicama vrata od anodiziranog aluminija te umetcima od eko-kože.

Fiat 500X S-Design straga

Bogata serijska oprema uključuje Full LED prednja svjetla, DRL i LED stražnja svjetla, kolo upravljača presvučeno tehnološkom kožom, ploču s instrumentima s crno-bijelim 3,5'' TFT zaslonom i dva USB ulaza, klima-uređaj s ručnim upravljanjem, regulator brzine, električnu parkirnu kočnicu i 60/40 djeljiva stražnja sjedala. Osim toga, na verziji Cross u osnovnoj je opremi sustav 7'' Uconnect, s predopremom za Apple CarPlay i Android Auto. Valja istaknuti i iznimno inovativne sustava za pomoć pri vožnji, opet u osnovnoj opremi, kao što su sustav za prepoznavanje prometnih znakova ''Traffic Sign Recognition'', sustav za regulaciju brzine ''Speed Adviser'' koji vozaču omogućuje postavljanje brzine vožnje na očitanu vrijednost ograničenja brzine i izbjegavanje prebrze vožnje, te sustav automatskog upozorenja u slučaju napuštanja prometnog traka koji se zove ''Lane Assist''.

Fiat 500X S-Design sprijeda 2

Za pogonski motor je moguće birati između tri benzinska i tri dizel motora i kombinirati ih s ručnim ili automatskim mjenjačem te s pogonom na prednje ili na sve kotače. Benzinsku ponudu čine 1,0-litreni turbo benzinac FireFly sa 120 KS (ručni mjenjač sa 6 brzina, prednji pogon) i 1,3-litreni turbo sa 150 KS (automatski mjenjač, prednji pogon). Dostupan je i 1,6-litreni E-torq benzinac koji raspolaže sa 110 KS.

Fiat 500X S-Design sa strane 2

Dizelski MultiJet motori u ponudi su snage od 95 KS (1,3 l, ručni mjenjač) i od 150 KS (2,0 l, automatski mjenjač, pogon na sve kotače). U sredini ponude je 1,6-litreni MultiJet sa 120 KS u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim ili automatskim DCT mjenjačem s dvije spojke i pogonom na prednje kotače.

Fiat 500X S-Design sprijeda

Cijene za Fiat 500X na našem tržištu kreću od 155.720 kuna za model s turbo benzincem od 120 KS, a primjerci su već u Fiat salonima pa ih možete i isprobati.

Ključne riječi:
500X Fiat S-Design SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs