Vidiauto Novosti Najave Volkswagen najavio električni ID.7

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.01.2023. 04:52

Volkswagen ID.7 ima posao zamijeniti Passat

Volkswagen najavio električni ID.7

Na CES-u je Volkswagen predstavio još uvijek zamaskiranu električnu limuzinu ID.7, koja bi u bliskoj budućnosti trebala zamijeniti limuzinski Passat, čija je proizvodnja već prestala.

CES je sajam potrošačke elektronike koji se svake godine održava u siječnju u Las Vegasu, a posljednjih nekoliko godina proizvođači automobila sve češće nastupaju na njemu. Naravno, ovdje se uvijek predstavljaju električni modeli, pa je upravo Volkswagen izabrao taj sajam kako bi predstavio električnu limuzinu srednje klase ID.7.

Volkswagen ID.7_01

Ovo je ujedno i prva električna limuzina ovog proizvođača, a temelji se na modularnoj platformi MEB i imat će prilično težak zadatak kada u drugom tromjesečju budu pokazani svi aduti ovog modela. Naime, ID.7 je svojevrstan duhovni nasljednik limuzinske izvedbe Passata, čija je proizvodnja već prestala, a nasljednika neće biti, jer su u Volkswagenu odlučili kako će u budućnosti ime Passat nositi samo karavan izvedbe.

Volkswagen ID.7_02

No vratimo se mi na ID.7, električnu limuzinu koja dolazi s 2,97 m dugim međuosovinskim razmakom i prilično aerodinamičnom karoserijom gotovo kupeovskih linija, a koja u konačnici donosi i nižu potrošnju energije, pa bi serijska izvedba trebala imati autonomiju i do 700 km. Istovremeno podataka o kapacitetu baterija nema.

Volkswagen ID.7_03

Iz Volkswagena se hvale kako su slušali korisnike, pa unutrašnjost donosi novosti u vidu novog zaslona instrument ploče, koji je sada još manji, no zato je tu novi head-up zaslon koji donosi i proširenu stvarnost (AR), a konačno će biti osvijetljeni klizači putem kojih se podešava temperatura i glasnoća na dodir. Tu je i novi 15-inčni multimedijski zaslon, a do podešavanja klimatizacije je sada lakše doći, iako ništa ne može zamijeniti fizičke tipke odvojene od zaslona.

Volkswagen ID.7_04

Novi ID.7 će biti ponuđen na tri glavna tržišta – Sjevernu Ameriku, Kinu i Europu, a za europsko će se tržište proizvoditi u tvornici u Emdenu. Cijene, točne specifikacije i konačan izgled ćemo saznati već kroz par mjeseci.

Ključne riječi:
električna limuzina EV ID.7 Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.