Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 20.06.2013. 14:50

Opel 

Upravljajte Adamom putem glasa

Upravljajte Adamom putem glasa

Putem iPhonea i njegovog Sirija moguće je upravljati glasom Opelovim gradskim automobilom Adam. Dovoljno je stisnuti gumb na upravljaču te izgovoriti naredbu poput „Hoćemo li stići uskoro?“, a odgovor će vrlo brzo doći.

Informacijsko-multimedijski sustav IntelliLink u Opelu Adam sada je dostupan s potpunom integracijom s Appleovim Siri Eyes Free – jedinstvenom pametnom asistenticom tvrtke Apple koja sluša govorne naredbe tijekom vožnje. Dovoljno je imati kompatibilni pametni telefon iPhone s operacijskim sustavom iOS 6 te pomoću gumba na upravljaču reći Siri Eyes Freeju da izvrši naredbu. Ova značajka nudi puno više od uobičajene govorne aktivacije – sa Siri Eyes Free možete u Adamu razgovarati kao s osobom, koristeći pritom konverzacijski ton razgovora.

Opel-ADAM-IntelliLink-2_800

Pri upravljanju nije potrebno skidati pogled s ceste

Korisnici će primijetiti da se na zaslonu uređaja razgovor sa Siri funkcijom ne prikazuje u tekstnom obliku dok se koristi u Adamu. To je jedna od važnih mjera koju je Apple osmislio s Opelom tijekom razvoja integracije radi strogog zadržavanja fokusa na sigurnosti. Ova značajka dostupna je besplatno za sve Adame opremljene sustavom IntelliLink naručene od sada, ali i kupci koji već imaju Adam s IntelliLinkom mogu uživati u Siri Eyes Free funkciji. Naime, od srpnja 2013. Opel nudi besplatno ažuriranje softvera koje omogućuje dodavanje Siri Eyes Free funkcije sustavu IntelliLink. Taj se inovativni sustav može stalno ažurirati dok god posjedujete automobil.

Za korištenje je potrebno putem Bluetootha povezati Apple iOS uređaj s informacijsko-multimedijskim sustavom IntelliLink, upariti ga i koristiti gumb za govornu aktivaciju na upravljaču. Siri Eyes Free može se aktivirati dok ostale aplikacije, primjerice BringGo, rade u pozadini. Tada se automatski isključuje zvuk glazbe ili uputa navigacijskog sustava.

Pomoću Siri Eyes Free funkcije moguće je raditi sljedeće:
-govorno i hands-free uspostavljati pozive s kontaktima pohranjenim u iPhoneu
-reproducirati odabrane pjesme iz medijateka programa iTunes bez prolaženja po izbornicima, a time i bez odvlačenja pažnje prilikom vožnje
-slušati ili stvarati i slati iMessage poruke, SMS-ove ili poruke e-pošte bilo kojem telefonskom broju ili spremljenom kontaktu
-pristupati kalendaru i dodavati obveze, čitati dolazne obavijesti te konfigurirati postavke alarma i obavijesti
-Siri može odgovarati na jednostavne upite poput sportskih rezultata, vremenske prognoze ili datuma državnih praznika.

Opel-ADAM-IntelliLink-3_800

Opel Adam je dug gotovo 3,70 metara, ima troja vrata

Ključne riječi:
Adam Apple Opel Siri
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.