Vidiauto Automobili Super automobili OPC - Opel Performance Center

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 25.06.2014. 07:50

Tvorničkim tjuningom do više sporta  

OPC - Opel Performance Center

Malo je automobila koji mogu izazvati bujicu adrenalina, a da se niti ne sjedne u njih. Opelovi  OPC modeli svakako su jedni od njih. OPC verzije Corse, Astre, Insignije, a nekoć i Merive izazivaju strahopoštovanje gdje god da se pojave.

Atraktivne boje, šire karoserije, veći blatobrani i odbojnici te moćni ispušni sustavi u svakom ljubitelju automobila izazivaju trnce u tijelu. Ono što je AMG za Mercedes, RS za Renault, ST za Ford, to je OPC za Opel. OPC (Opel Performance Center) oznaka označava posebne automobile ovog njemačkog proizvođača.

2013_opel_corsa_opc_australia_06-0212

Tu oznaku u raznim generacijama nosili su Corsa, Vectra, Astra, pa čak i Meriva. Svima je zajedničko da imaju turbo motore, jer su ravnomjernim razvijanjem snage i pogotovo velikim okretnim momentom ipak mnogo snažniji nego usisni benzinci. U Corsi se nalazi 1.6 turbo snage čak 180 konjskih snaga. Astru pokreće 2.0 litreni turbak sa 280 konja, dok Insigniju pogoni 2.8 litreni turbak sa čak 325 konjskih snaga. U svakom slučaju konja je i više nego dovoljno. Svi modeli imaju Hiper Strut prednji ovjes te poluneovisan stražnji sa takozvanom Wattovom vezom. Dakle, sportaši od glave do pete.

new-vauxhall-astra-vxr-2012
Ključne riječi:
Astra OPC Opel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 28. listopad 1918.

10-28-1918 Nastanak Tatre

Nastanak Tatre

Tvrtka koja je kasnije postala poznata pod nazivom Tatra svoj je prvi automobil proizvela 1897. Nakon završetka rata 1918. godine mjesto Nesselsdorf u Autrougarskoj Monarhiji, postaje dio novoosnovane Čehoslovačke i mijenja ime u Koprivnicka. Tvrtka mijenja ime u Koprivnicka Wagenbau i počinje proizvodnju automobila pod nazivom Tatra.

vs