Vidiauto Novosti Najave Opel u Ženevi predstavlja novi trocilindrični motor i novi mjenjač

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 18.02.2014. 10:29

Opel Adam 

Opel u Ženevi predstavlja novi trocilindrični motor i novi mjenjač

Opel u Ženevi predstavlja novi trocilindrični motor i novi mjenjač

Na Ženevskom sajmu automobila početkom ožujka Opel će na Adamu predstaviti novi 1-litarski trocilindrični motor.

Glavna karakteristika novog 1-litarskog ECOTEC Direct Injection Turbo motora na Opelu Adam bit će veći okretni moment pri niskom broju okretaja te snaga koja je na nivou 1,6-litarskih atmosferskih motora. Motor će emitirati 99 g/km CO2 i bit će uparen s novim šesterostupanjskim ručnim mjenjačem bez ulja, 30% lakšim od prethodnika.

Opel ECOTEC Direct Injection Turbo (2)

Geneva Motor Show održava se od 6. do 16. ožujka 2014. godine, a bit će to premijera novog motora na Opelu Adam koji će se nuditi u dvije razine snage - 90 i 115 KS (66 i 85 kW). U obje verzije motor pri 1800 okr/min daje 166 Nm okretnog momenta, a iz Opela najavljuju kako će trocilindrični motor imati nisku razinu buke i vibracija. Motor je opremljen Start/Stop sustavom koja će smanjiti potrošnju goriva - verzija sa 66 kW / 90 KS trošit će 4,3 litre u prosjeku, a među čimbenicima koji omogućuju veliku učinkovitost su izravno ubrizgavanje goriva, promjenljiv rad ventila, posve aluminijska konstrukcija kojom je smanjena masa cijelog sklopa i varijabilna vodena pumpa.

Opel Adam s novim „džepnim“ motorom s 12 ventila moći će se naručiti krajem proljeća 2014. godine, dok proizvodnja počinje u ljeto.

Opel ECOTEC Direct Injection Turbo (3)
Opel Adam
Ključne riječi:
Adam Geneva Motor Show motor Opel trocilindrični
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. prosinac 1913.

12-1-1913 Ford uvodi pokretnu traku

Ford uvodi pokretnu traku

Ford kao prvi uvodi proizvodnju automobila na pokretnoj traci. To rješenje još se danas smatra najrevolucionarnim potezom u povijesti auto industrije. Brzina proizvodnje na pokretnoj traci omogućila je Fordu da proizvodi najjeftinije automobile.

vs