Vidiauto Novosti Najave Dobri prodajni rezultati za Porsche

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.07.2022. 04:27

Porsche je zabilježio 145.860 isporuka u prvoj polovici godine

Dobri prodajni rezultati za Porsche

Porsche je u razdoblju od siječnja do lipnja 2022. godine isporučio preko 145.000 vozila, što je pad od tek 5 % u odnosu na isto razdoblje lani.

Unatoč brojnim izazovima Porsche je zabilježio dobre rezultate u isporuci u prvoj polovini 2022. Naime, od siječnja do lipnja Porsche je ukupno isporučio 145.860 vozila kupcima diljem svijeta, što predstavlja pad od 5 % u usporedbi s prethodnom godinom. „Zajedno s našim trgovcima uspješno smo prebrodili vanjske utjecaje i nesigurnosti koji su obilježili prvu polovinu godine,“ rekao je Detlev von Platen, član Uprave za prodaju i marketing društva Porsche AG. „Osim poteškoća uzrokovanih ponovnim izbijanjem pandemije bolesti COVID-19 u Kini i na drugim tržištima, pratili su nas i stalni izazovi u vezi s lancem opskrbe i logistikom. Istovremeno, poželjnost naše marke i popularnost naših proizvoda ostali su na visokoj razini. Očekujemo da će druga polovina godine biti dinamična. Kao i prethodnih godina, s optimizmom gledamo u budućnost i odlučni smo u potpunosti iskoristiti preostale mjesece u godini.“

porsche isporke

Situacije na svjetskim tržištima u prvom su polugodištu bile različite i stoga su brojke koje se odnose na isporuku za različite regije i tržišta heterogene. U Europi je broj isporuka vozila porastao na 43.087. To je godišnji porast od 7 % tijekom razdoblja u kojem su već zabilježeni odlični rezultati. Isto vrijedi i za domaće tržište u Njemačkoj. Brojka od 13.785 isporuka u prvih šest mjeseci 2022. predstavlja godišnji porast od 5 %. I u Kini je Porsche uspio isporučiti 40.681 vozilo kupcima unatoč višemjesečnim mjerama izolacije i ograničenja kretanja u nekim gradovima. Pad isporuke tijekom prve polovine godine iznosio je 16 % u usporedbi s prethodnom godinom. U pogledu sveukupnog pada u segmentu premium i luksuznih vozila u Kini (zabilježen je pad od 23 % u razdoblju od siječnja do svibnja), proizvođač sportskih vozila ipak je ostvario impresivan rezultat na svom najvećem pojedinačnom tržištu. Ukupno je 62.245 vozila isporučeno kupcima marke Porsche Azijsko-pacifičkoj regiji, Africi i Bliskom istoku. U SAD-u je Porsche kupcima isporučio 32.529 vozila unatoč suočavanju s poteškoćama u vezi s isporukom i tranzitom. Ta brojka dolazi u kontekstu najsnažnijeg polugodišta dosad zabilježenog u istom razdoblju prošle godine.

Porsche 911 Targa 02

Potražnja ostaje posebno velika za SUV modelima. Ukupno se 41.947 kupaca odlučilo za model Cayenne. Na drugom je mjestu Macan s 38.039 isporuka. Daleko najpoznatiji Porsche, model 911, isporučen je 21.616 kupaca diljem svijeta. Model Taycan isporučen je broju od 18.877 kupaca, unatoč ograničenjima proizvodnje zbog uskih grla u opskrbnom lancu, što je posebno utjecalo na potpuno električni Porsche. Model Panamera zabilježio je 15.604 isporuka, dok je kupcima isporučeno 9.777 primjeraka modela 718 Boxster i 718 Cayman. „Ulazimo u treće tromjesečje puni energije i optimizma te ćemo, osim na isporuke, i dalje biti usredotočeni na jedinstvena iskustva marke za naše kupce,“ dodaje von Platen.

Ključne riječi:
Boxster Cayenne Macan Porsche prodaja automobila Taycan tržište
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.