Vidiauto Novosti Najave Dobar rezultat Goodyear i Dunlop guma

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 01.10.2021. 06:19

Goodyear i Dunlop vodeći na ADAC-ovim testovima zimskih guma

Dobar rezultat Goodyear i Dunlop guma

Gume Goodyear UltraGrip 9+ i Dunlop Winter Response 2 ukupne su pobjednice testa 15-inčnih guma, a Dunlop Winter Sport 5 i Goodyear UltraGrip Performance+ bile su izvrsne na testu 17-inčnih visokoizdržljivih guma na ADAC-ovom testu zimskih guma 2021.

Za glavni dio ovogodišnjega testa ADAC je odabrao često traženu dimenziju 195/65 R15, koja se ugrađuje na mnoge najprodavanije obiteljske automobile (npr. Volkswagen Golf, Renault Megane, Hyundai i30), a gume su međusobno uspoređivali na temelju 17 zahtjevnih kriterija. U toj kategoriji prvo mjesto među gumama 16 različitih robnih marki osvojili su Goodyear UltraGrip 9+ i Dunlop Winter Response 2.

Goodyear UltraGrip 9+

Izvođači testa ocijenili su Goodyearovu gumu UltraGrip 9+ kao gumu s vrlo uravnoteženim svojstvima jer se dobro ponašala na suhim i mokrim cestama te na snijegu, a na testu vožnje na ledenoj podlozi zauzela je prvo mjesto. Impresivne rezultate također je ostvarila kad je riječ o trošenju i potrošnji goriva. Visokoj izdržljivosti gume UltraGrip 9+ pridonose Goodyearove inovativne tehnologije Mileage Plus i Winter Grip, kojima je opremljena. Naime, tehnologija Mileage Plus štiti gumu na gruboj podlozi i omogućuje joj bolji potencijal prijeđenih kilometara, a tehnologija Winter Grip osigurava izvrsno prianjanje na snijegu i ledu.

Dunlop Winter Response 2

Kad je riječ o gumi Winter Response 2, kojom je Dunlop ponovio pobjedu iz 2018. godine, u prvome redu bila je istaknuta njezina izvrsna izdržljivost na suhim, mokrim, zasniježenim i zaleđenim površinama. Za ovo potonje zaslužan je raspored lamela na ramenom dijelu gume pod karakterističnim kutom, zbog čega Dunlop Winter Response 2 svladava centrifugalne sile i osigurava bolje prianjanje prilikom skretanja na snijegu i ledu.

Dunlop Winter Sport 5

Dunlop i Goodyear bili su izvrsni i u kategoriji visokoizdržljivih guma. ADAC je, naime, u test uključio i gume 225/50 R17, koje su ugrađene na mnoge veće automobile (npr. Volvo V60, Škoda Octavia, BMW serije 3 i Mercedes C klase). U toj kategoriji guma Dunlop Winter Sport 5 osvojio je dijeljeno najbolje uvrštenje, a Goodyearova guma UltraGrip Performance+ bila je jedna od samo triju kojima su izvođači testa dodijelili najvišu ocjenu ''dobra''. Na testiranju na snijegu guma Dunlop Winter Sport 5 osvojila je prvo mjesto, a Goodyearovu UltraGrip Performance+ označili su kao gumu koja ima vrlo uravnotežene vozne značajke u svim uvjetima.

Goodyear UltraGrip Performance+

Četiri uvrštenja na pobjedničko postolje u jednoj od najcjenjenijih publikacija za testiranje u industriji postignuće je koje za Goodyear znači priznanje za tehnologiju najnovijih guma u ponudi. Inovacije poput tehnologije Winter Grip zadržavaju Goodyearove gume (UltraGrip 9+ i Performance+) na samom vrhu segmenta u kojem obitelj UltraGrip pobjeđuje već desetljećima. Najbolje uvrštenje guma Dunlop Winter Response 2 i Winter Sport 5 u njihovu segmentu pokazuje, pak, opseg i izdržljivost ponude Goodyearovih zimskih guma.

Ključne riječi:
Dunlop Goodyear UltraGrip 9+ UltraGrip Performance+ Winter Response 2 Winter Sport 5 zimske gume
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 11. kolovoz 1966.

Prvi Camaro

Prvi Chevrolet Camaro izašao je iz tvornice u Norwoodu, Ohio. Camaro je ubrzo postao najpopularniji Coupe na tržištu SAD-a jer je s cijenom od samo 2.466 $ bio izuzetno povoljan. Automobil je pokretao snažan motor sa šest cilindra.

vs