Vidiauto Novosti Najave CUPRA EKS ima dva nova vozača za ETCR

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.04.2022. 04:40

Počinje nova sezona ETCR-a: CUPRA EKS ima nove vozače

CUPRA EKS ima dva nova vozača za ETCR

Švedskom branitelju naslova pobjednika ETCR-a Mattiasu Ekströmu i španjolskom trkaćem asu Jordiju Genéu pridružuju se Tom Blomqvist i Adrien Tambay u nastojanju momčadi CUPRA EKS za osvajanjem naslova na utrci FIA ETCR 2022.

Momčad CUPRA EKS otkrila je novu postavu vozača za ovogodišnju seriju utrka FIA ETCR eTouring Car World Cup – Tom Blomqvist i Adrien Tambay pridružuju se trenutačnom pobjedniku ETCR-a Mattiasu Ekströmu i Jordiju Genéu u timu potpuno električnih trkaćih vozila.

Tom Blomqvist

Blomqvist, sin Stiga Blomqvista, pobjednika svjetskog natjecanja World Rally u 1984. godini, postao je najmlađi pobjednik utrke Formula Renault UK kada je, sa svega 16 godina, osvojio naslov 2010. godine. Od tada se ovaj Šveđanin utrkivao u natjecanjima German Formula 3, DTM i Formula E te se nekoliko puta borio za pobjedu u okviru utrke Macau Grand Prix. Ovaj 28-godišnjak također se utrkivao u seriji utrka Blancpain GT Series te utrkama FIA World Endurance Championship i IMSA SportsCar Championship – pobjeđujući kako utrke 24 Hours of Spa (2018. godine) tako i Daytona 24 Hours (2022. godine), osvajajući drugo mjesto u utrci LMP2 u seriji 24 Hours of Le Mans (2021. godine) te treće mjesto na Petit Le Mans (2019. godine).

Adrien Tambay

Započevši svoju trkaću karijeru u Njemačkoj, Tambay, rođen u Parizu i sin nekadašnjeg pobjednika utrke Formula 1 Patricka Tambaya, utrkivao se u okviru natjecanja Formula 3 Euroseries, Auto GP, GP3 (pobjeđujući na Spa-Francorchamps) te DTM. Baš kao i Blomqvist, ovaj će 31-godišnjak proslaviti svoj debi u okviru utrke FIA ETCR eTouring Car World Cup u momčadi CUPRA EKS.

Jordi Gené

Genéu nije potrebno nikakvo posebno predstavljanje u okviru marke CUPRA jer se on natjecao za ovu marku većinu svoje značajne trkaće karijere. Kao jedan od najboljih svjetskih probnih vozača trkaćih vozila, Gené – koji je osvojio četvrto mjesto u ukupnom prošlogodišnjem poretku u okviru utrke ETCR – ključan je čimbenik za nastavak razvoja modela CUPRA e-Racer, prvog potpuno električnog touring vozila na svijetu.

Mattias Ekström

Ekström je trenutačni pobjednik ETCR-a i osnivač momčadi EKS. Ovaj 41-godišnji Šveđanin smatra se jednim od najsvestranijih vozača na svijetu, a utrkivao se u okviru natjecanja FIA World Rally Championship, NASCAR, Bathurst 24 Hours i Dakar Rally. On je pobjednik utrke FIA World Rallycross (2016. godine), dvostruki pobjednik DTM-a (2004. i 2007. godine), pobjednik natjecanja Swedish Touring Car (1999. godine) te trostruki pobjednik utrke Race of Champions (2006., 2007. i 2009. godine).

CUPRA-EKS-unveils-its-driver-line-up_08_HQ

Kada proslavi svoj trkaći debi tijekom 2022. godine u okviru početnog kruga utrke FIA ETCR eTouring Car World Cap u Pau Villeu u Francuskoj (6. – 8. svibnja), CUPRA e-Racer pojavit će se s potpuno novim identifikacijskim oznakama. Višeslojna i kameleonska boja karoserije, s nijansama zelene i ljubičaste koje se međusobno stapaju te raštrkanim neonsko žutim kinetičkim akcentima, dizajn je koji je nadahnut i na koji je utjecao digitalni svijet, a on usto signalizira revolucionarnu promjenu u pogledu estetike marke.

CUPRA-EKS-unveils-its-driver-line-up_01_HQ

Ispod te vanjštine također se kriju brojne promjene. Ionako dobra optimizacija težine modela CUPRA e-Racer dodatno je poboljšana, dok ga ojačani dijelovi čine još robusnijim. Vozilo će također sadržavati novi krovni otvor iznad vozačeve kacige i uklonjive plastične prozore, kojima se omogućava pristup medicinskog osoblja cockpitu, koji je inače uvelike otežan zbog vrata.

Ključne riječi:
CUPRA EKS ETCR eTouring Car World Cup FIA utrke
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.