Vidiauto Novosti Najave BMW serije 7 u redizajniranom ruhu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.01.2019. 06:14

Nakon tri godine 

Redizajnirana BMW serija 7 i službeno je prikazana javnosti

BMW serije 7 u redizajniranom ruhu

Nakon malo više od tri godine, BMW je pripremio redizajn za seriju 7, a prodaja kreće već ovog proljeća.

Već na proljeće ove godine u prodajnim salonima će se naći redizajnirana BMW serija 7, a publici će biti prikazana na Salonu automobila u Ženevi, u ožujku ove godine.

BMW serije 7 sa strane

Redizajn je zahvatio gotovo sve karoserijske dijelove, pa su tako sprijeda vidljiva nova svjetla i branik te nešto veću karakteristični ''bubrezi'', a straga su također promijenjena svjetla i branik. Pod poklopcem motora će se naći 4,4-litreni V8 benzinac s 530 KS i 750 Nm okretnog momenta koji će se prodavati pod oznakom 750i i V12 TwinTurbo benzinac s 585 KS i 850 Nm okretnog momenta koji će se prodavati pod oznakom M760i.

BMW serije 7 straga

Uz to, u ponudi će biti i hibridna verzija u kombinaciji s 3,0-litrenim benzincem s ukupnom snagom od 394 KS i 600 Nm okretnog momenta. I dalje će u ponudi biti i dizel verzija 730d, koja će nuditi snagu od 265 KS. Sve verzije dolaze u kombinaciji s poboljšanim 8-brzinskim Steptronic automatskim mjenjačem.

BMW serije 7 interijer

U unutrašnjosti nas čekaju još kvalitetniji materijali i novi izbori boja, a digitalni kokpit i iDrive su unaprijeđeni. Nova ''sedmica'' će ponuditi i poboljšane sustave pomoći vozaču ali i nešto naprednije poluautonomne mogućnosti.

BMW serije 7 interijer straga

I redizajnirana BMW serija 7 dolazi u standardnoj (512 cm) i produženoj Li (526 cm) verziji. Standardni međuosovinski razmak je 307 cm, dok u produženoj verziji on iznosi 321 cm. Iako cijene još nisu objavljene, šuška se kako bi osnovni model u Njemačkoj trebao startati od 90.000 EUR.

BMW serije 7 sprijeda
Ključne riječi:
BMW Limuzina serija 7
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.