Vidiauto Novosti Najave Alaskan je novi pick-up iz Renaulta

Autor: IR Objavljeno: 01.09.2017. 06:15

Teškaš iz Renaulta je pick-up Alaskan

Alaskan je novi pick-up iz Renaulta

Već ovog mjeseca u prodaju će stići novi predstavnik pick-up vozila - Renault Alaskan, koji ima dobre off-road karakteristike, nosivost od 1000 kg i može povući 3,5 tone.

Pick-up vozila su postala sve popularnija i u Europi, pa se u tržišnu utakmicu uključio i Renault s modelom Alaskan, a zanimljivo je kako je dizajnerski prilagođen Renaultovim modelima Kadjar i Captur, a ne najnovijim modelima Koleos ili Talisman, a koji za sada dolazi samo u verziji s pet sjedala.

Renault Alaskan 2018 s boka

Renault Alaskan je opremljen isključivo Renaultovim 2,3-litrenim dCi motorom u dvije razine snage: 160 KS (turbo) i 190 KS (twin-turbo) koji se koristi u dostavnom kombiju Renault Master. U ponudi su i dva mjenjača, ručni sa 6 brzina i automatski sa 7 brzina. Prema NEDC mjerenjima, prosječna potrošnja u svim ciklusima iznosi 6,3 litre na 100 km, a sa 167 g/km CO2 emisijama je i najčišći u klasi.

Renault Alaskan 2018 straga
Renault Alaskan 2018 u vodi

U unutrašnjosti se ne vidi da je riječ o „radnom“ automobilu, pa je tako Renault Alaskan moguće opremiti i sa 7-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, kamerama u 360 stupnjeva, Bluetoothom, pokretanjem motora bez ključa i ostalom modernom opremom.

Renault Alaskan 2018 interijer
Renault Alaskan 2018 interijer straga

Alaskan je moguće opremiti i s vanjske strane na mnogo načina, pa se tako u ponudi nalaze nosači za bicikle, krovne kutije, hardtop poklopac utovarnog prostora koji je moguće zaključati i još mnogo toga.

Renault Alaskan 2018 utovarni prostor

Iako u prodaju stiže jako brzo, cijene još nisu objavljene no očekujemo kako će osnovna cijena za Renault Alaskan biti oko 180.000 kuna.

Ključne riječi:
Alaskan pick-up Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 16. srpanj 1955.

7-16-1955 Prva pobjeda Mossa

Prva pobjeda Mossa

Legendarni britanski vozač Stirling Moss pobijedio je na velikoj nagradi Britanije u Aintreeu za upravljačem Mercedesa Benz W196. Iako ga smatraju jednim od najboljih F1 vozača u povijesti, Moss je tijekom svoje karijere ostao u sjeni Fangia.

vs