Vidiauto Automobili Predstavljamo Nissan Navara: novi 2,3 litreni dizelski motor

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 27.08.2015. 00:12

Novi pick-up 

Nissan Navara: novi 2,3 litreni dizelski motor

Nissan Navara: novi 2,3 litreni dizelski motor

Kako bi vlasnici mogli utovariti još više tereta, Sanduk nove izvedbe Navare s dvostrukom kabinom 67 mm je dulji od izvedbe prethodne generacije kako bi se moglo utovariti još više tereta.

Ukupna utovarna duljina od 1578 mm na Nissan Navari 12. generacije najveća je u klasi. Duljina sanduka izvedbe s jednostrukom kabinom duga je 1788 mm. Uvodi se jamstvo proizvođača u trajanju od pet godina / 160 000 km.

Kako bi se postiglo povećanje uglađenosti i pružanje vozačkog iskustva poput onog u crossoverima bez ugrožavanja hvaljenih terenskih sposobnosti vozila, Nissan je za izvedbu s dvostrukom kabinom razvio posve nov sustav stražnjeg ovjesa s pet prihvatnih točaka, što je znatno poboljšalo udobnost u vožnji i vozne sposobnosti, a usto je 20 kg lakši od ovjesa s lisnim oprugama korištenog na prethodnoj generaciji.

Izvedba s jednostrukom kabinom upotrebljava znatno preinačenu izvedbu ovjesa s lisnim oprugama u odnosu na onu korištenu na prethodnoj generaciji. Nove, odozgo ovješene lisne opruge ne samo da su 7 kg lakše od onih pričvršćenih odozdo, nego i izvedbi s jednostrukom kabinom omogućuju 3,1 posto veći prilazni kut stražnjih kotača te smanjuju vanjsku buku.

Nova NP300 Navara (2)

Nova NP300 Navara opremljena je širokom paletom novih tehnologija: panoramski Around View Monitor i sustav za kočenje u nuždi (Forward Emergency Braking – FEB), nagrađivani sigurnosni sustavi Nissanovih crossovera, oprema za sigurnost i udobnost uključuje i regulator brzine, sustav za nadzor brzine na nizbrdici (Hill Descent Control – HDC) i sustav za pomoć pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Assist – HSA), ulazak i pokretanje vozila bez ključa, kameru za vožnju unatrag i parkirne senzore.

U unutrašnjosti armaturna ploča temeljito je izmijenjena te je posebno oblikovana kako bi se oslobodio dodatni prostor i ostavio dojam prostranosti. Prednja sjedala s posebnom potporom za kralješnicu nadahnuta NASA-inom tehnologijom donose poboljšanu ergonomiju, čime se smanjuje umor i povećava budnost vozača.
Od ostale opreme tu su još i dvozonska automatska klima u obje karoserijske izvedbe te nova konstrukcija sustava za prozračivanje i sjedala straga, kako bi putnici straga više uživali u putovanju.

Novi 2,3-litreni motor dCi modela NP300 Navara 24% je učinkovitiji od prethodnika te je najčišći i najštedljiviji motor u klasi. Dostupan je u dvije razine snage, 118 kW ili 140 kW, a snažnija verzija u tu klasu uvodi tehnologiju dvostrukog turbopunjača i jamči iznimno niske troškove održavanja sa znatno manjim emisijama CO2.
Najnoviji model od samog početka prodaje na izbor nudi pogon na prednje ili na sva četiri kotača te šesterobrzinski ručni ili sedmerobrzinski automatski mjenjač.

Zahvaljujući nosivosti većoj od jedne tone u svim izvedbama i dojmljivoj vučnoj sposobnosti od 3500 kg, nova NP300 Navara spremna je za najteže i najzahtjevnije poslove ili aktivnosti.

Posve nova NP300 Navara europsku će premijeru imati na Frankfurtskom salonu automobila 15. rujna, kad će biti objavljene i dodatne informacije. Konačne specifikacije i cijene razlikovat će se ovisno o tržištu i bit će objavljene približavanjem početka prodaje.

Ključne riječi:
Frankfurt Navara Nissan Pick Up
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.