Vidiauto Novosti Najave Sportska Cupra Leon s četiri motora

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.02.2020. 06:24

Ženeva 2020. 

Sportska Cupra Leon i Leon ST s motorima snage sve do 310 KS

Sportska Cupra Leon s četiri motora

Iako je tek nedavno predstavljena nova generacija Leona i Leona Sportstourera, Cupra je već predstavila i njihove sportske izvedbe koji nude četiri motora na izbor snage sve do 310 KS.

Seat je odlučio još snažnije zagristi sa svojim sportskim podbrendom Cupra, pa ni mjesec dana nakon premijere nove generacije Leona i njegove karavanske izvedbe Leon Sportstourer, već su najavljene i njihove sportske izvedbe.

CUPRA_5D_PHEV_08_HQ

Ispod poklopca motora se može birati između četiri motora, a ponuda kreće s plug-in hibridnim 1.4-litrenim TSI motorom koju daju ukupnu snagu od 245 KS i 400 Nm okretnog momenta, a baterija kapaciteta 13 kWh omogućuje vožnju samo na struju do 60 km.

CUPRA_5D_PHEV_03_HQ

Slijede dvolitreni turbo benzinac s 245 KS i 370 Nm okretnog momenta ili s 300 KS i 400 Nm okretnog momenta. Za karavansku inačicu je rezerviran isti motor ali s 310 KS i 4Drive pogon na sve kotače, kojemu za ubrzanje do 100 km/h treba manje od 5 sekundi, a maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h. Osim najsnažnije izvedbe, sve ostale imaju pogon na prednje kotače, a motori su su pareni sa 7-stupanjskim DSG automatskim mjenjačem s dvije spojke.

CUPRA_SP_PHEV_05_HQ

Cupra Leon izvana donosi nove sportske branike, posebno dizajnirane aluminijske naplatke u veličinama od 18 i 19 inča, a tu su i spojleri oko čitave karoserije. Osim toga, dodatno je uređena i unutrašnjost s novim volanom, posebno dizajniranom digitalnom instrument pločom i sportskim sjedalima, a moguće je birati između četiri načina vožnje – Comfort, Sport, CUPRA i Individual.

CUPRA_5D_PHEV_09_HQ

Javnost će imati prilike vidjeti navedene modele na predstojećem Salonu automobila u Ženevi, no cijene će se znati tek kasnije, jer prodaja kreće tek na jesen.

CUPRA_5D_PHEV_06_HQ
Ključne riječi:
Cupra Leon Cupra Leon Sportstourer
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 6. srpanj 1955.

Kontrola razine smoga

U SAD-u je donesena uredba Federal Air Pollution Control Act kojom se po prvi puta u svijetu država uključila u analize i kontrole zagađenja koje uzrokuju automobili. Sedam godina kasnije SAD kao prvi ulaže novac u borbu protiv auto zagađenja.

vs