Vidiauto Novosti Najave Jedinstvene gume za prvenstvo Pure ETCR

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 24.08.2020. 05:32

Novosti 

Nove gume za prvenstvo električnih touring automobila Pure ETCR

Jedinstvene gume za prvenstvo Pure ETCR

Automobili koji će se natjecati na prvenstvu Pure ETCR, novoj trkaćoj seriji za električne touring automobile, bit će opremljeni po mjeri izrađenim Goodyearovim gumama.

Goodyear će svoj povratak na trkaće staze ove jeseni obogatiti trkaćim prvenstvom Pure ETCR, koje je prva natjecateljska serija na svijetu za touring automobile različitih marki s isključivo električnim pogonom. Kao suosnivač i ekskluzivni dobavljač guma za to prvenstvo Goodyear je razvio trkaću gumu s jedinstvenim dezenom Eagle F1 SuperSport ETCR. Bazirana je na cestovnoj gumi Eagle F1 SuperSport, kojoj naizgled prilično sliči, a zajedničke su im i mnoge tehnologije.

Trkaća guma ujedno je dodatno usavršena, pa će radikalnim električnim automobilima omogućiti najveću moguću izdržljivost. I cestovna i trkaća guma imaju rameni dio Power Shoulder, koji svojim masivnim i zatvorenim dezenom na vanjskoj strani poboljšava ponašanje u zavojima, te tehnologiju High Force Construction, koja kruto zasnovanom bočnicom osigurava bolju upravljivost i veću stabilnost u vožnji. Navedene tehnologije i dodatno pojačanje vanjskoga ramenog dijela kod trkaće gume ključni su za maksimalnu izdržljivost automobila Pure ETCR.

Eagle F1 SuperSport ETCR_slika 2

Osobitost je gume njen inovativni dezen prilagođen značajkama snažnih električnih touring automobila. Iako je uporaba guma s dezenom na toj razini motosporta neuobičajena, to ekipama prvenstva Pure ETCR omogućuje da bez obzira na vremenske prilike uvijek upotrebljavaju jednake gume. To također doprinosi realizaciji planova održivosti jer se tako smanjuje obujam opreme koju treba voziti od trkališta do trkališta diljem svijeta.

Eagle F1 SuperSport ETCR

Zahvaljujući jedinstvenom tipu utrka i golemoj snazi automobila prvenstvo Pure ETCR poseban je tehnički izazov. Pri izradi automobila za utrke proizvođači su koristili tehnologiju koja se koristi pri izradi cestovnih modela srednje klase. No, električna vozila teža su od svojih benzinskih i dizelskih ekvivalenata, a istodobno postižu nevjerojatan okretni moment. Zbog snage do 500 kW, odnosno 670 KS automobili za Pure ETCR među najsnažnijim su električnim automobilima na trkaćoj stazi. Nakon višemjesečnoga razvoja guma, ona je prvi put testirana početkom kolovoza 2020. na trkaćoj stazi Alès u Francuskoj, a testiranja će trajati sve do prvih utrka. One će prema prilagođenom programu slijediti u listopadu i studenom u Kopenhagenu u Danskoj, Goodwoodu u Velikoj Britaniji, Aragónu u Španjolskoj i Adriji u Italiji.

Ključne riječi:
ETCR Goodyear natjecanje utrke utrke električnih automobila
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. rujan 1891.

Rođen «otac» suvremenog autoputa

Fritz Todt, tvorac i glavni inženjer modernog njemačkog autobahna rođen je u Pforzheim-u, Njemačka. Pod njegovim nadzorom do drugog svjetskog rata nastala je najveća mreža autoputa na svijetu, koja se kasnije nastavila razvijati.

vs

.::.