Vidiauto Novosti Autobiz Toyotin novi projekt Mobilnost za sve

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 01.03.2018. 07:13

Toyota je predstavila projekt Mobilnost za sve

Toyotin novi projekt Mobilnost za sve

Toyota će u sklopu projekta Mobilnost za sve prva u Hrvatskoj omogućiti testne vožnje svojih prilagođenih hibridnih modela za osobe s invaliditetom.

Toyota je u Zagrebu  predstavila prvi korak u Toyotinom regionalnom projektu "Mobilnost za sve". Na predstavljanju Toyota i BDF svečano su potpisali sporazum o suradnji za provedbu  projekta Mobilnost za sve.

Toyota Auris hibrid

Toyotini napori usmjereni su na pružanje bolje mobilnosti i ostvarenje jednakih mogućnosti svima. Pokret je ljudsko pravo, to je nešto što svi zaslužujemo. Bilo da se radi o našim prvim koracima ili pobjedničkim krugovima. Kada se možemo kretati, sve je moguće. Zbog toga je Toyota ušla u partnerstvo s proizvođačem premium pomagala za vožnju – BDF. ručice.

Toyota BDF

BDF. ručica razvijena je od strane tima inovatora i inženjera pod budnim okom invalida paraplegičara koji na tržištu nije mogao pronaći dovoljno kvalitetan proizvod za ručnu kontrolu vozila. Na taj su način vozači s invaliditetom dobili pouzdan, ugodan, koristan i prije svega siguran proizvod. 

Toyota BDF 2

Direktor Toyota Croatie, Krešimir Bago izjavio je: "Toyota kroz projekt Mobilnost za sve ima za cilj pružiti svim klijentima iste mogućnosti. U narednom periodu naši će kupci u prodajnim salonima  moći testirati hibridna vozila s ugrađenom BDF ručicom prije same kupovine. Toyota će na taj način biti prvi brand na hrvatskom tržištu koji će pružati testne vožnje u hibridnim modelima prilagođenima osobama s invaliditetom.

Ravnatelj BDF-a, Dominik Grbec, izjavio je: " Za vozače s invaliditetom pokretljivost je nužna, no izbor i testiranje vozila prije kupovine, često je nemogući izazov. Danas im s Toyotom kao partnerom to konačno omogućavamo“.

Ključne riječi:
BDF BDF. ručica Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.