Vidiauto Novosti Najave 15 novih automobila na crash testovima

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.12.2017. 06:11

Iznenađujući rezultati 

Punto je dobio 0 zvjezdica, a čak 7 modela je dobilo samo 3 zvjezdice za sigurnost!

15 novih automobila na crash testovima

Najnoviji EuroNCAP crash testovi donijeli su jako zanimljive rezultate, gdje je od 15 automobila, samo njih 5 dobilo sve zvjezdice za sigurnost.

Posljednji ovogodišnji rezultati najnovijih crash testova koje provodi EuroNCAP donosi pomalo začuđujuće rezultate.Ovog puta je testirano 15 vozila, a samo njih 5 je dobilo 5 zvjezdica u verziji sa serijskom opremom, a testiran je i Fiat Punto koji je dobio 0 zvjezdica. Doduše, nije nam jasno kako su mogli testirati Punto bez bočnih zračnih jastuka jer su oni u serijskoj opremi na svim tržištima EU gdje se Punto prodaje, a ujedno je i riječ o najstarijem vozilu na testu jer je Punto predstavljen prije 12 godina.

EuroNCAP crash test - Fiat Punto 2017

Modeli koji su dobili dvije ocjene su Kia Stonic (3 i 5 zvjezdica) te Toyota Aygo (3 i 4 zvjezdice). Niža ocjena se odnosi na osnovni paket opreme, dok je viša ocjena osvojena kada je doplaćeno za Safety Pack paket opreme.

EuroNCAP crash test - DS3

Od starijih modela koji su  ponovno testirani ulazi i Alfa Romeo Giulietta koja je osvojila samo 3 zvjezdice, a isto toliko je osvojio i DS 3 te Ford C-Max/Grand C-Max. Tri zvjezdice dobili su i kineski MG ZS (za sada se prodaje u Velikoj Britaniji) te Opel Karl, brat blizanac najnovije generacije Chevrolet Sparka, koji se više ne nudi u Europi. Ponovo je podbacio i Dacia Duster koji je osvojio 3 zvjezdice.

EuroNCAP crash test - Toyota Yaris

Zanimljivo je kako je svih 5 zvjezdica osvojila Toyota Yaris koja je predstavljena prije 7 godina i koja je dokazala da i stariji modeli mogu dobiti 5 zvjezdica po najnovijim standardima. Sve zvjezdice za sigurnost osvojili su i BMW serije 6 GT, Hyundai Kona, Jaguar F-Pace i Kia Stinger.

EuroNCAP crash test - Hyundai KOna

Nakon ovakvih rezultata treba se zapitati zahtjeva li EuroNCAP previše od proizvođača ili pak sami proizvođači podbacuju jer su shvatili da broj zvjezdica ne utječe direktno na kupnju, te se jednako dobro prodaju vozila i s 3 i s 5 zvjezdica?

Rezultate svih testiranih vozila možete vidjeti klikom na fotografiju:

crash_test_rezultati
Ključne riječi:
crash test EuroNCAP
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. rujan 1908.

9-24-1908 Prvi Model T

Prvi Model T

Prvi tvornički izrađen Ford model T završen je na današnji dan. Automobil je svoju pravu popularnost i slavu počeo stjecati tek 6 godina kasnije kada je uvođenjem proizvodnje na pokretnoj traci osjetno pojeftinio.

vs

.::.