Vidiauto Automobili Eko automobili Toyota Prius+ s tišim CVT mjenjačem

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 03.06.2016. 16:24

Poboljšanja na hibridnom sedmerosjedu 

Toyota Prius+ s tišim CVT mjenjačem

Toyota Prius+ s tišim CVT mjenjačem

Toyota Prius+, koja u prodaju stiže sredinom ljeta, uz novu Black Blue boju donosi i poboljšani CVT  mjenjač.

Toyota Prius+ se u odnosu na klasični Prius razlikuje u većim dimenzijama te mogućnosti da se u vozilo smjesti sedam osoba.

Toyota Prius+ 2016 (2)

Za pogon u ovom hibridu se kombiniraju 1,8-litreni benzinski i električni motor, a snaga se na kotače prenosi preko CVT mjenjača. Toyotini inženjeri su poboljšali ovaj kontinuirano-promjenjivi mjenjač, a rezultat je tiše te samim time i ugodnije ubrzanje vozila. Istovremeno, inženjeri su poradili i na smanjenju okretaja motora za oko 1000 okretaja, uz zadržavanje performansi ubrzanja tako da se više koristi električna energija kao potpora benzinskom motoru.

Toyota Prius+ 2016

Monovolumen hibrid iz C-segmenta Prius+ ima bolju zvučnu izolaciju u okvirima vrata, donjim bočnim dijelovima i stražnjim vratima, središnjoj konzoli, a istovremeno je dodan i prigušivač zvuka. Uz sve najbrojano, vožnja u Priusu+ će biti još ugodnija i tiša. Emisija CO2 je u konačnici 95 g/km, uz tvornički podatak o potrošnji goriva od 4,1 litara na 100 kilometara, u kombiniranom ciklusu vožnje.

Prius+ se u odnosu na Prius razlikuje i po vrsti baterije - koristi se litij-ionska hibridna baterija smještena između prednjih sjedala čime se dobilo na boljoj stabilnosti vozila.

Toyota Prius+ 2016 (3)

Novosti su zahvatile i multimedijski sustav Toyota Touch 2 te je nadograđen na najnoviju verziju koja donosi jednostavnije i intuitivnije sučelje izbornika, a olakšano je i spajanje na online portal za korisnike servisa My Toyota. Toyota Touch 2 with Go paket obogaćen je s tri godine besplatnog ažuriranja karti i povezivanja na brojne online usluge što korisnicima omogućuje planiranje točnih ruta uz podršku širokog raspona aplikacija koje pružaju informacije o prometu, parkiranju, vremenu i cijenama goriva u realnom vremenu. Toyotin sustav omogućuje korisnicima povezivanje s brojnim online alatima, uključujući Google Search, Google Streetview, Aupeo !, Aha i Twitter.

Novitete na Toyoti Prius+ završavamo s 4,2-inčnim TFT ekranom na kućištu instrumenata na kojem se prikazuju podaci putnog računala, stanja vozila te kao novitet slika ključa koja označava da je vozilo spremno za uključivanje, kao i upozorenje kada je aktivirana blokada upravljača.

Ključne riječi:
hibrid Prius+ Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. srpanj 1987.

Predstavljen Ferrari F40

Enzo Ferrari je na proslavi 40. godišnjice svoje tvrtke predstavio do tada najbrži Ferrari – model F40. Spartanski opremljen automobil je do 100 km/h ubrzavao za oko 3,5 sekundi i razvijao maksimalnu brzinu od 324 km/h.

vs

.::.