Vidiauto Automobili Eko automobili Toyota Prius+ s tišim CVT mjenjačem

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 03.06.2016. 16:24

Poboljšanja na hibridnom sedmerosjedu 

Toyota Prius+ s tišim CVT mjenjačem

Toyota Prius+ s tišim CVT mjenjačem

Toyota Prius+, koja u prodaju stiže sredinom ljeta, uz novu Black Blue boju donosi i poboljšani CVT  mjenjač.

Toyota Prius+ se u odnosu na klasični Prius razlikuje u većim dimenzijama te mogućnosti da se u vozilo smjesti sedam osoba.

Toyota Prius+ 2016 (2)

Za pogon u ovom hibridu se kombiniraju 1,8-litreni benzinski i električni motor, a snaga se na kotače prenosi preko CVT mjenjača. Toyotini inženjeri su poboljšali ovaj kontinuirano-promjenjivi mjenjač, a rezultat je tiše te samim time i ugodnije ubrzanje vozila. Istovremeno, inženjeri su poradili i na smanjenju okretaja motora za oko 1000 okretaja, uz zadržavanje performansi ubrzanja tako da se više koristi električna energija kao potpora benzinskom motoru.

Toyota Prius+ 2016

Monovolumen hibrid iz C-segmenta Prius+ ima bolju zvučnu izolaciju u okvirima vrata, donjim bočnim dijelovima i stražnjim vratima, središnjoj konzoli, a istovremeno je dodan i prigušivač zvuka. Uz sve najbrojano, vožnja u Priusu+ će biti još ugodnija i tiša. Emisija CO2 je u konačnici 95 g/km, uz tvornički podatak o potrošnji goriva od 4,1 litara na 100 kilometara, u kombiniranom ciklusu vožnje.

Prius+ se u odnosu na Prius razlikuje i po vrsti baterije - koristi se litij-ionska hibridna baterija smještena između prednjih sjedala čime se dobilo na boljoj stabilnosti vozila.

Toyota Prius+ 2016 (3)

Novosti su zahvatile i multimedijski sustav Toyota Touch 2 te je nadograđen na najnoviju verziju koja donosi jednostavnije i intuitivnije sučelje izbornika, a olakšano je i spajanje na online portal za korisnike servisa My Toyota. Toyota Touch 2 with Go paket obogaćen je s tri godine besplatnog ažuriranja karti i povezivanja na brojne online usluge što korisnicima omogućuje planiranje točnih ruta uz podršku širokog raspona aplikacija koje pružaju informacije o prometu, parkiranju, vremenu i cijenama goriva u realnom vremenu. Toyotin sustav omogućuje korisnicima povezivanje s brojnim online alatima, uključujući Google Search, Google Streetview, Aupeo !, Aha i Twitter.

Novitete na Toyoti Prius+ završavamo s 4,2-inčnim TFT ekranom na kućištu instrumenata na kojem se prikazuju podaci putnog računala, stanja vozila te kao novitet slika ključa koja označava da je vozilo spremno za uključivanje, kao i upozorenje kada je aktivirana blokada upravljača.

Ključne riječi:
hibrid Prius+ Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 3. prosinac 1979.

12-3-1979 Kraj Pacera

Kraj Pacera

Tvrtka AMC proizvodi posljednji Pacer. Automobil neobičnog futurističkog dizajna postao je vrlo popularan radi, za američke standarde, niske potrošnje goriva. Pacer je novim generacijama postao poznat po filmu Wayne's world u kojem ga vozi Garth.

vs