Vidiauto Novosti Autobiz Počela je proizvodnja novog Nissana Juke

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.10.2019. 06:38

Uskoro na tržištu 

Počela je proizvodnja druge generacije Nissana Juke

Počela je proizvodnja novog Nissana Juke

S preko 5.000 sati obuke djelatnici tvornice u Sunderlandu su započeli s proizvodnjom druge generacije Nissana Juke, a u tvornicu je uloženo 100 milijuna funti.

Dizajniran, konstruiran i proizveden u tvornici u Ujedinjenoj Kraljevini, novi je JUKE posebno razvijen kako bi ispunio zahtjeve europskog tržišta. Tvornica u Sunderlandu ujedno je i jedina u kojoj se proizvodi druga generacija ovog kompaktnog crossovera. Deset godina nakon što je originalni Juke izašao iz okvira B-segmenta, Nissan je predstavio novi JUKE. Uvođenjem nove tehnološke opreme i sustava za povezivanje, Nissan je ponovno podigao letvicu u segmentu kompaktnih crossovera.

Nissan Juke production - Final Assembly (2)-source

Novi je JUKE razvijen u suradnji Nissanova dizajnerskog studija i timova za istraživanje i razvoj u Paddingtonu u Londonu i Cranfieldu u Bedfordshireu. Također, 70 % njegove proizvodnje namijenjeno je europskom tržištu, gdje se i nalaze dvije trećine njegovih dobavljača. Prilikom obilaska tvornice u Sunderlandu u kojoj su u tijeku završne pripreme za proizvodnju, predsjednik Nissana Europe Gianluca de Ficchy izjavio je: ''Novi JUKE predstavlja dodatnih 100 milijuna funti ulaganja u našu tvornicu u Sunderlandu te je dizajniran, konstruiran i proizveden u Ujedinjenoj Kraljevini za europske kupce.''

Nissan Juke production - Final Assembly (6)-source

''Prije 35 godina Nissan je odlučio otvoriti tvornicu u Ujedinjenoj Kraljevini za potrebe europskog tržišta. Otad je Sunderland proizveo deset milijuna vozila i tako postao najveća tvornica automobila u povijesti Ujedinjene Kraljevine, a novi model Jukea najpovezaniji Nissanov automobil. Uzevši u obzir više od 35.0000 radnih mjesta koje je Nissan osigurao u Ujedinjenoj Kraljevini, želio bih zahvaliti našim stručnim timovima u Paddingtonu, Cranfieldu i Sunderlandu kao i široj mreži dobavljača na trudu koji su uložili u stvaranje ovog posve novog modela.''

Nissan Juke production - Final Assembly (7)-source

Osim 5000 sati uloženih u obuku iznimno kvalificiranog osoblja kako bi se osigurala kvalitetna proizvodnja, tvornica se odlučila na dodatna odlaganja kako bi novi JUKE ponudio brojne napredne tehnologije i visoku razinu personalizacije unutarnjeg i vanjskog izgleda. U proizvodnji se koristi više od 27 novih alata za obradu vrlo izdržljive čelične karoserije kako bi se stvorio još upečatljiviji i prostraniji crossover atletskog izgleda koji ne pristaje na kompromise kada je riječ o performansama. U lakirnicu su ugrađene četiri nove komore za bojenje Jukea u neku od 15 dostupnih dvobojnih kombinacija.

Nissan Juke production - Paint Shop-source

JUKE pokreće štedljivi 1,0-litreni trocilindarski benzinski motor DIG-T s turbopunjačem koji se proizvodi u tvornici u Sunderlandu. Zahvaljujući snazi od 117 KS nudi bolje performanse, manju potrošnju goriva i veću uglađenost. Za potrebe povećanja proizvodnje novog Jukea, bit će potrebno povećati broj radnika u drugoj proizvodnoj liniji. Zbog promjena u rasporedu, radnici iz prve proizvodne linije bit će uključeni i u rad druge proizvodne linije te će raditi u dvije smjene. Ukupan broj zaposlenika tvornice ostat će isti.

Nissan Juke production - Final Assembly (9)-source

Zahvaljujući povezanim uslugama i mogućnosti ažuriranja putem interneta, novi je JUKE dosad najpovezanije Nissanovo vozilo. Novi je model opremljen naprednim sustavom NissanConnect, 8-inčnim dodirnim zaslonom, ugrađenom Wi-Fi mrežom i sustavom glasovnih naredbi. Nissanov sustav ProPILOT nudi elektronički sustav upravljanja, ubrzavanja i kočenja. Sustav ProPILOT posebno je osmišljen za vožnju autocestom u jednom traku, a sada će po prvi put biti dostupan za JUKE.

Ključne riječi:
Juke Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 18. studeni 1987.

11-18-1987 Ferrari 250 GTO postaje najskuplji automobil na svijetu

Ferrari 250 GTO postaje najskuplji automobil na svijetu

Na aukciji starih automobila Ferrari 250 GTO iz 1963. prodan je za tada nevjerojatnih 1.600.000 dolara što je do tada bio najveći iznos ikada plaćen za jedan automobil. Danas najskuplji automobili na aukcijama dostižu mnogo veću vrijednost, a cijenom od milijun dolara mogu se pohvaliti i neki serijski automobili.

vs