Vidiauto Novosti Najave Od travnja ponovo kreću eko poticaji

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.03.2019. 06:28

Ekologija 

03. travnja kreću novi poticaji za kupnju plug-in hibridnih i električnih vozila

Od travnja ponovo kreću eko poticaji

I ove godine će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisati natječaj za kupnju električnih i plug-in hibridnih automobila, a osigurano je 17 milijuna kuna.

Za manje od dva tjedna, točnije 03. travnja, kreće javni natječaj za sufinanciranje kupnje električnih i plug-in hibridnih automobila, ali i za električne mopede i motocikle i električne bicikle. Za sve je osigurano 17 milijuna kuna, a natječaj će ostati otvoren do kraja godine.

Nissan Leaf 40kW Tekna  08

No prema dosadašnjih iskustvima vjerojatno je kako će se sav iznos potrošiti unutar tjedan dana. Treba napomenuti i kako je ovaj iznos rezerviran samo za građane, dok će natječaj za tvrtke, odnosno pravne osobe biti raspisan kasnije.

Toyota Prius Plug-In Hibrid Executive u vožnji

Najmanji iznos poticaja je na električne bicikle, do 5.000 kuna, dok je maksimalan sufinanciran iznos za motocikle i mopede 40.000 kuna. Isti iznos od 40.000 kuna je rezerviran i za plug-in automobile, dok potpuno električni automobili imaju poticaj do 80.000 kuna.

renault twizy

Naravno treba napomenuti kako se sufinancira maksimalno 40 % cijene vozila, te kako vozilo mora biti novo i registrirano u Hrvatskoj. Novost je i ukidanje gornje granice cijena, pa je tako moguće zatražiti i poticaje za automobile skuplje od 400.000 kuna.

iznos poticaja

Donosimo i tablicu s popisima popusta prema kategorijama, a na ovom linku možete detaljnije saznati informacije vezane uz sufinanciranje nabave energetski učinkovitijih vozila, dok će na stranicama fonda 03. travnja biti objavljen i službeni tekst Javnog poziva.

Ključne riječi:
električni automobil Plug-in hibrid poticaji
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam



Na dan: 18. studeni 1987.

11-18-1987 Ferrari 250 GTO postaje najskuplji automobil na svijetu

Ferrari 250 GTO postaje najskuplji automobil na svijetu

Na aukciji starih automobila Ferrari 250 GTO iz 1963. prodan je za tada nevjerojatnih 1.600.000 dolara što je do tada bio najveći iznos ikada plaćen za jedan automobil. Danas najskuplji automobili na aukcijama dostižu mnogo veću vrijednost, a cijenom od milijun dolara mogu se pohvaliti i neki serijski automobili.

vs