Vidiauto Novosti Najave Od travnja ponovo kreću eko poticaji

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.03.2019. 06:28

Ekologija 

03. travnja kreću novi poticaji za kupnju plug-in hibridnih i električnih vozila

Od travnja ponovo kreću eko poticaji

I ove godine će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisati natječaj za kupnju električnih i plug-in hibridnih automobila, a osigurano je 17 milijuna kuna.

Za manje od dva tjedna, točnije 03. travnja, kreće javni natječaj za sufinanciranje kupnje električnih i plug-in hibridnih automobila, ali i za električne mopede i motocikle i električne bicikle. Za sve je osigurano 17 milijuna kuna, a natječaj će ostati otvoren do kraja godine.

Nissan Leaf 40kW Tekna  08

No prema dosadašnjih iskustvima vjerojatno je kako će se sav iznos potrošiti unutar tjedan dana. Treba napomenuti i kako je ovaj iznos rezerviran samo za građane, dok će natječaj za tvrtke, odnosno pravne osobe biti raspisan kasnije.

Toyota Prius Plug-In Hibrid Executive u vožnji

Najmanji iznos poticaja je na električne bicikle, do 5.000 kuna, dok je maksimalan sufinanciran iznos za motocikle i mopede 40.000 kuna. Isti iznos od 40.000 kuna je rezerviran i za plug-in automobile, dok potpuno električni automobili imaju poticaj do 80.000 kuna.

renault twizy

Naravno treba napomenuti kako se sufinancira maksimalno 40 % cijene vozila, te kako vozilo mora biti novo i registrirano u Hrvatskoj. Novost je i ukidanje gornje granice cijena, pa je tako moguće zatražiti i poticaje za automobile skuplje od 400.000 kuna.

iznos poticaja

Donosimo i tablicu s popisima popusta prema kategorijama, a na ovom linku možete detaljnije saznati informacije vezane uz sufinanciranje nabave energetski učinkovitijih vozila, dok će na stranicama fonda 03. travnja biti objavljen i službeni tekst Javnog poziva.

Ključne riječi:
električni automobil Plug-in hibrid poticaji
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.