Vidiauto Automobili Super automobili Službeno predstavljanje novog Forda Focus RS

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 30.01.2015. 13:17

Potpuno novi jako brzi Focus 

Službeno predstavljanje novog Forda Focus RS

Službeno predstavljanje novog Forda Focus RS

Ford najavljuje potpuno novi Focus RS, a službeno predstavljanje bit će u utorak 3. veljače 2015.

Ford Focus RS bit će predstavljen u Cologni, u Njemačkoj na specijalnom događanju, a bit će omogućen i prijenos uživo (live stream). Kroz nekoliko dana, u utorak u 13:45 sati vidjet ćemo treću generaciju Forda Focus RS, u gradu u kojem je oznaka RS po prvi put bila predstavljena prije 48 godina. Na događaju u Njemačkoj moći ćete vidjeti i sve inovacije te tehnologije koje je Ford predstavio kroz povijest putem oznake RS.

Ford Focus RS je hatchback čije najavljene performanse zazivaju zazubice kod svakog ljubitelja snažnih automobila i auto entuzijasta. Bit će to 30. po redu model koji će nositi oznaku RS. Prvi Ford Focus RS predstavljen je 2002. godine, imao je 2,0-litreni turbo benzinski motor s četiri cilindra te snagu od 212 KS; šest godina kasnije predstavljen je Ford Focus RS druge generacije, motor je narastao na 2,5 litre i snagu 305 KS.

Ford Focus RS druge generacije

Ford Focus RS druge generacije

Dolazit će s pet vrata te će ispod haube imati četverocilindrični 2.3 litreni EcoBoost turbo benzinski motor snage 330 konjskih snaga. Karoserija će imati veću širinu kako bi se povećala stabilnost vozila koje će dostizati brzinu do 250 km/h. Motor će snagu prenositi na cestu preko svih kotača (imat će pogon na sve kotače), a proizveden je za Ford Mustang 2015 u kojem razvija 305 KS. Motor se nalazi i u Lincolnu MKC. Trenutno Ford Focus RS ima 305 KS.
Uključite štopericu na svojem pametnom telefonu te ju odvrtite do 5,5 sekundi. Jeste? Upravo toliko će vremena trebati Fordu Focus RS da s mjesta stigne do 100 km/h.

Ford Focus RS 2016 odbrojavanje

Ford Focus RS prodavat će se u cijelom svijetu, a prije službene premijere pogledajte najavni video:

Ključne riječi:
2016 Focus Ford Mustang RS
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.