Vidiauto Novosti Najave Prvi benzinski obiteljski automobil s malo CO2

Autor: m.s. Objavljeno: 13.08.2013. 16:43

Ford 

Prvi benzinski obiteljski automobil s malo CO2

Prvi benzinski obiteljski automobil s malo CO2

Ford je najavio novi Focus s 1.0-litarskim EcoBoost motorom. Bit će to prvi benzinski obiteljski automobil u Europi koji će probiti granicu od 100 g/km CO2.

Novi Focusov 1.0-litarski EcoBoost imat će potrošnju od 4.3 l/100 km i bit će Fordov najekonomičniji benzinski automobil kada 2014. godine krene u prodaju, a emisija CO2 koju će emitirati u atmosferu iznosi 99 grama po prijeđenom kilometru.

Nov će Focusov 1.0-litarski EcoBoost biti pokretan posebno kalibriranom verzijom nagrađenog motora od 100 KS; koristi tehnologiju Ford ECOnetic uključujući posebne gume, jedinstvenu aerodinamiku i izmijenjen sustav mjenjača.

Ford Prvi benzinski obiteljski_2_800

Pri kupnji u Hrvatskoj očekivana ušteda će biti oko 2.000 kn. Novi će model Focusa u Ujedinjenom Kraljevstvu biti izuzet iz oporezivanja Vehicle Excise Duty; u Francuskoj će se kvalificirati za 200 eura popusta pri registraciji novog automobila.

Fordov 1.0-litarski EcoBoost motor – koji je 2012. i 2013. ponio titule Međunarodnog motora godine – omogućava da novi model bude snažniji od Ford Focusa prve generacije s 1.6-litarskim motorom od prije 10 godina, dok istodobno emitira 47 posto štetnih plinova manje.

Ford Prvi benzinski obiteljski_3_800

Fordov 1.0-litarski EcoBoost motor koristi turbopunjač niske inercije, podijeljeni sustav hlađenja te izravno ubrizgavanje goriva kako bi isporučio iznenađujuće razine performansi iz trocilindarskog bloka motora.
Novi Focusov 1.0-litarski EcoBoost s emisijama štetnih plinova od 99 g/km također će koristiti čitav niz značajki Fordove ECOnetic tehnologije, uključujući automatsko pokretanje i zaustavljanje, pametno regenerativno punjenje, aktivno zatvaranje rešetke te Ford EcoMode koji podržava ekonomičniji i ekološki način vožnje.

Ključne riječi:
EcoBoost Focus Ford
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs

.::.