Vidiauto Automobili Super automobili Pogledajte hibrid s 480 KS + 520 KS

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 07.04.2014. 15:24

Toyotin hibrid s 1000 KS 

Pogledajte hibrid s 480 KS + 520 KS

Pogledajte hibrid s 480 KS + 520 KS

Tko ne bi probao ovaj hibrid, Toyota TS040 Hybrid, s 1000 KS?

Hibridni pogon na super automobilu Toyota TS040 Hybrid sastoji se od četiri električna motora (po jedan na svakom kotaču) koji ukupno isporučuju snagu od 480 KS te od 3,7-litarskog V8 benzinskog motora snage od čak 520 KS.

Toyota Racing je ovaj trkaći automobil predstavila za natjecanje na ovogodišnjem FIA Svjetskom prvenstvu utrke izdržljivosti. Nastavak je ovo koncepta koji Toyota razvija od 2007. godine kada je predstavljena Supra HV - R s pogonom na četiri kotača. Bio je to prvi hibrid koji je pobijedio u utrci izdržljivosti.

FIA svjetsko prvenstvo prema novim pravilima zahtijeva izmijenjene tehničke propise u kojima se naglasak stavlja na uštedu goriva - potrebno postići smanjenje od 25% u odnosu na 2013. godinu, a Toyotin Hybrid System - Racing udovoljava novim pravilima. Mjerač protoka goriva pratit će potrošnju te će kažnjavati natjecatelje koji premaše određeni limit prosječne potrošnje u tri kruga, a dozvoljena potrošnja goriva ovisi o razini hibridnog kapaciteta za koju se natjecateljski tim odluči.

Toyota Racing je odabrao hibridni kapacitet 6MJ po krugu na Le Mans stazi, a AISIN AW motor - generator na prednjoj osovini dobio je pojačanje u obliku DENSO jedinice na stražnjoj osovini. Tijekom kočenja motor - generator stvara kočionu silu, zajedno s tradicionalnim kočnicama, a ta se energija prikuplja i preko invertera (AISIN AW naprijed, DENSO straga) prenosi na NISSHINBO super - kondenzator. Tijekom ubrzanja, motor - generator mijenja svoju funkciju i radi kao agregat koji isporučuje 480 KS snage.

Ključne riječi:
FIA hibrid Toyota Toyota Racing TS040 Hybrid
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs