Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Concept AR na Geneva Motor Showu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 11.02.2014. 13:57

Mitsubishi Motors 

Concept AR na Geneva Motor Showu

Concept AR na Geneva Motor Showu

Mitsubishi Concept AR predstavlja SUV / MPV koncept s hibridnim pogonskim sustavom i bit će predstavljen u Ženevi na Genva Motor Show 2014.

Oznaka „AR“ u nazivu koncepta označava Active Runabout te predstavlja sljedeću generaciju kompaktnih MPV-ova koji kombiniraju odlike sportskog SUV-a i prostranosti koju nude monovolumenska vozila.

Mitsubishi Concept AR je dužine 4350 mm te ima dugi međuosovinski razmak, visoko postavljena prednja svjetla, a u dizajnerskom smislu zanimljivi su i blatobrani. U unutrašnjosti se nalazi prostor za šest putnika tako da vozilo ima tri reda sjedala. Putnici će koristeći se tabletom moći pristupiti Internetu.

Hibridni pogon kombinira pogon na prednjoj osovini uz pomoć 1,1-litrenog trocilindarskog benzinskog MIVEC turbomotora te električnim koji se napaja iz Li-ion baterije od 48 V i s DC-DC konverterom. Električna komponenta se koristi prilikom startanja kao i pomoć benzinskom motoru prilikom ubrzavanja. Mjenjač je CVT.

Pročitajte test Mitsubishi ASX 1.8 DI-D 2WD Intense plus AS&G

Ključne riječi:
Concept AR CVT Geneva Motor Show hibrid Mitsubishi
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 17. listopad 1994.

10-17-1994 Najduža vožnja taksijem

Najduža vožnja taksijem

Nakon 42.350 prijeđenih kilometara vozač taksija Jeremy Levine i dvoje putnika Mark Aylett i Carlos Aresse vratili su se u London s puta do Rta dobre nade u Južnoj Africi. Putnici su za avanturu platili nevjerojatnih 40.000 funti (oko 65.000 eura).

vs