Vidiauto Automobili Predstavljamo Renault Talisman i novi Renault Mégane na Euro NCAP testu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 11.12.2015. 17:54

Maksimalnih pet zvjezdica 

Renault Talisman i novi Renault Mégane na Euro NCAP testu

Renault Talisman i novi Renault Mégane na Euro NCAP testu

Renault Talisman i novi Renault Mégane osvojili su pet zvjezdica na testu pasivne sigurnosti neovisne organizacije Euro NCAP.

Talisman i novi Mégane pridružili su se novom Espaceu i Kadjaru, čime se broj Renaultovih modela koji su osvojili maksimalnih pet zvjezdica 2015. popeo na četiri. Renault Talisman i novi Renault Mégane odlikuju se povećanom razinom sigurnosti zahvaljujući bogatoj ponudi sustava za pomoć u vožnji koji vozaču omogućuju da se usredotoči na vožnju funkcijama za upozoravanje, sigurnost i jednostavniju uporabu.

Renault Megane 2015

Renault Megane 2015

Kad je riječ o sigurnosti, novi Espace, Talisman, Kadjar i novi Mégane uživaju u prednostima iste platforme naziva CMF C/D (Common Module Family – segment C/D). Konstrukciju nove platforme čine okomite, uzdužne i poprečne grede izrađene od čelika visoke elastičnosti (posebice one koje odjeljuju motorni prostor od putničke kabine). Četvorni milimetar te vrste čelika može izdržati opterećenje od 120 kg.

Renault Talisman 2015

Renault Talisman 2015

Platforma CMF C/D odlikuje se i učinkovitim sustavima za zadržavanje putnika na mjestu, uključujući prednje zračne jastuke koji se napuhavaju ovisno o vrsti udara i položaju putnika. To je Talismanu i novom Méganeu omogućilo ostvariti vrhunske rezultate za zaštitu odraslih putnika i djece. Sigurnosni pojasevi opremljeni su predzatezačima i graničnicima koji razinu zatezanja prilagođavaju snazi udara i građi putnika. U bočnim sudarima, vozač i suvozač zaštićeni su i dvama bočnim zračnim jastucima posljednje generacije i zračnim zavjesama.

Ključne riječi:
EURO NCAP ocjena Megane Renault Talisman test
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 26. rujan 1982.

9-26-1982  Krenuo legendarni Knight Rider

Krenuo legendarni Knight Rider

Prikazana je prva epizoda Knight Ridera u kojoj glavnu ulogu uz omraženog nam Davida Hasselhofa iz Baywatcha igra i «automobil koji govori» KITT, (ušminkani. Pontiac Firebird). Iako je serija bila «vrhunski šund», doživjela je vrlo visoku popularnost.

 

vs