Vidiauto Novosti Najave Megane No. 4 - niži je 25 mm, 28 mm duži međuosovinski razmak

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 09.09.2015. 09:53

Prošlo je 20 godina od lansiranja prvog 

Megane No. 4 - niži je 25 mm, 28 mm duži međuosovinski razmak

Megane No. 4 - niži je 25 mm, 28 mm duži međuosovinski razmak

Novi Renault Megane premijerno će biti predstavljen u Frankfurtu. Motori se za sada ne spominju, ali možemo pretpostaviti koji će sve motori biti uključeni.

Renault Megane prodaje se već 20 godina, a u tri prethodne generacije i nekoliko redizajna prodan je u više od 6,5 milijuna komada diljem svijeta. Kao što se može vidjeti na prvim fotografijama, novi Megane 2016 imat će snažan prednji kraj, prepoznatljiva LED svjetla u obliku slova C kao na već predstavljenom Talismanu, a naročito su nas se dojmila stražnja vodoravna svjetla vidljiva i danju i noću koja se zamalo spajaju preko Renault logotipa.

Renault Megane 2016 (4)

U Frankfurtu će se uživo moći vidjeti novi Megane koji će u odnosu na sad već staru generaciju biti niži za 25 mm, imat će šire tragove kotača sprijeda za 47 mm i straga za 39 mm čime će se dobiti bolje ležanje na cesti. Uz 28 mm duži međuosovinski razmak, novi Megane će imati kraći stražnji prevjes.

Renault Megane 2016 (1)

Istovremeno s novim Meganeom, Renault najavljuje i izvedbu Megane GT koja će imati preoblikovan prednji odbojnik koji dodatno izražava sportski duh. U odbojnik je ugrađen proširen ventilacijski otvor, a preoblikovane su i rešetke prednje maske koje sad nalikuju pčelinjem saću. Stiže i potpuno nova plava boja Iron s kojom će sportska izvedba Megane biti još zanimljivija. Elementi u boji Dark Metal sprijeda i na kućištima retrovizora naglašavaju pripadnost modelima GT.

Renault Megane 2016 (3)

Sa stražnje strane je dizajn novog Meganea GT naglašen dvjema kromiranim ispušnim cijevima koje su usklađene s ventilacijskim otvorima sprijeda i smještene su s obiju strana difuzora nadahnutog Formulom 1. Naravno, novi Megane GT straga, na blatobranima i sprijeda ima pločice s natpisom „Renault Sport” te sjajne aluminijske naplatke od 18'' koje je posebno razvio Renault Sport.

Renault Megane 2016 (7)

Motori nisu najavljeni, ali možemo očekivati već dokazane dCi i TCe motore. Za sada nije poznata niti cijena za novi Megane, a u karoserijskim verzijama više u ponudi ne bi trebao biti Megane Coupe koji se u trećoj generaciji nije previše prodavao, iako po nama izgleda jako dobro, čak i nakon toliko puno godina od predstavljanja.

Renault Megane 2016 (6)
Ključne riječi:
dCi Frankfurt Megane Renault TCe
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.